Prim borcunda son güne PTT formülü: Mektupla taksitlendirme

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2011 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prim alacaklarını yapılandırmada son gün kuyruklarına PTT formülü buldu. Borçlu vatandaşlar sosyal güvenlik merkezlerinde kuyruğa girmeden PTT üzerinden gönderecekleri başvuru formuyla yapılandırma yapabilecekler. SGK, bugün postaya verilen formlar hangi tarihte merkezlere ulaşırsa ulaşsın, 31 Mayıs 2011'de müracaat edilmiş sayacak.

SGK, prim borcu yapılandırmasının son günü mükelleflerinin işini kolaylaştıracak önemli bir adım attı. Kurum, şubelerinde uzun kuyruklar oluşmasını önlemek için PTT formülünü devreye soktu. Bağ-Kur'lular, ihale dosyasından prim borcu olanlar, inşaat dosyasından prim borcu bulunanlar ve diğer borçlular PTT sayesinde son gün çilesi çekmekten kurtulacak. Bunun için borçlunun SGK internet sitesinden alacağı başvuru formunu, işverenler işyeri sicil numarasını, sigortalılar ise TC numarasını yazarak dolduracak ve "Kurumunuza olan borçlarımı 6111 Sayılı Kanun kapsamında yapılandırmak istiyorum. Ödememi peşin veya 6-9-12-18 taksit halinde yapacağım." diye yazarak, ilgili birime ulaştırılmak üzere PTT ile postaya verecek. Bugün mesai saati bitimine kadar postaneden iadeli taahhütlü gönderilen bu formlar sayesinde, SGK'ya veya ilgili kamu kurumuna başvuru yapılmış gibi kabul edilecek. Mektup, ilgili birime ulaştıktan sonra, müracaat sahibine yazılı cevap verilecek ve borç yazılan tercihe göre yapılandırılacak. Böylece vatandaşlar boş yere kuyrukta beklemekten kurtulacak.

"MESAİ SAATİ ÖNEMLİ DEĞİL, BAVŞURANLARIN İŞİNİN BİTMESİ ÖNEMLİ"

Borçlularına PTT kolaylığı getiren SGK, bugün mesai saatlerini de uzatacak. SGK yetkilileri, bugün mesainin, başvuran son kişinin işleminin bitmesinden ardından sona ereceğini vurguladı. Kuyrukta bekleyen herkesin işleminin yapılacağını belirten yetkililer, şunları dile getirdi:

"Gerekirse gece yarısına kadar çalışacağız. İşverenlerimiz ve sigortalılarımızın Kurumumuzun internet sayfasında örneği bulunan başvuru formlarını doldurarak PTT vasıtasıyla taahhütlü, iadeli taahhütlü ya da APS yoluyla müracaat edebileceklerdir. 31 Mayıs 2011 tarihi itibariyle belirtilen yollarla olmak kaydıyla posta ile yapılacak olan müracaatlar aynı tarih itibariyle Kurumumuza da yapılmış sayılacaktır. Ayrıca işverenlerimiz ile sigortalılarımızın müracaatlarının tamamı alınana kadar Kurumumuz Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri ile Sosyal Güvenlik Merkezleri açık olacak, bunun yanında ünitelerimize gelen işveren ve sigortalıların mesai bitiminde başvuru formlarını teslim ederek yapılandırma başvurularını yapma imkânı sağlanacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber