TOKİ ihalelerinde haksız rekabete son verilecek

Haber Giriş : 13 Nisan 2005 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu (AYMF) ve Adana Müteahhitler Birliği (AMB) Başkanı İsmail Babacan, Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) ihalede aranan şartları değiştirmesinin haksız rekabeti ortadan kaldıracağını söyledi. Babacan, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana Milletvekili Ayhan Zeynep Tekin Börü'nün girişimleri ile TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile görüştüklerini ve olumlu sonuçlar aldıklarını bildirdi.

TOKİ Başkanı Bayraktar'ın, müteahhitlerin sorunlarıyla ilgili çalışma başlattıklarını söylediğini hatırlatan Babacan, "Adana'da toplam 4 bin konut üretmeyi planladıklarını belirten Bayraktar, bundan böyle ihaleye çıkarılacak işlerin yarısı kadar iş bitirmiş müteahhitlerin de ihalelere kabul edileceğini bildirdi. Sayın Bayraktar, ayrıca 600 konutluk projelerden daha küçük işlerde tünel veya kayar kalıp şartı aramayacaklarını da belirtti" dedi.

Babacan, ihale şartlarının değiştirilmesinin Anadolu'da faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli müteahhitlerin iş alma imkanlarını artıracağını ve bu arada Adana ve Federasyon'a bağlı illerin ekonomilerine olumlu katkılar yapacağını ifade etti.

Merkezi İstanbul ve Ankara gibi büyük illerde bulunan firmaların, malzeme ve personel ihtiyacını merkezden getirdiklerine dikkat çeken Babacan, "Bu uygulama bölge esnafına yarar sağlamamaktadır. İhale şartlarının değiştirilmesiyle yerel firmaların kazançları Adana ve Federasyon bünyesindeki illerimizde kalacak, hem bölge esnafımız rahat bir nefes alabilecek hem de işsizliğin çözümüne katkılarda bulunulacaktır" diye konuştu.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber