Kılıçdaroğlu: Devlet hazinesinde biriken parayı halka dağıtacağım/ Video

Haber Giriş : 01 Haziran 2011 14:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de aile sigortası getireceğini belirterek, ?Başbakan aile sigortası için kaynağı nereden bulacağımı soruyor. Bende diyorum ki devlet hazinesinde biriken para halkın parasıdır tabi ki halka dağıtacağım.? dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Yozgat'ta düzenlediği mitingde yaptığı konuşmasında Başbakan Erdoğan'a yüklendi. Kılıçdaroğlu, halkın sıkıntı ve sorunlarla uğraştığını, iktidara geldiklerinde bu sıkıntıları kendilerinin çözeceğini kaydetti.

Çiftçilerin elektrik borcunu sileceklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Bütün çiftçilerin borcu 900 bin lira. Faizi bir milyar 600 bin lira. Faizi zaten almıyorlar. Devletin bir kaybı yok tamamen sileceğim. Maksat çiftçimiz rahat etsin. Aile sigortası ile bu ülkeye huzuru getireceğiz. Geliri olmayan veya geliri asgari ücretin altında olan ailelerde kadının hesabına en az 600TL yatıracağız ve aileleri namerde muhtaç etmeyeceğiz. Bu parayla bütün gıda ihtiyaçlarını peynirini, zeytinini alacak." dedi.

Yozgat'ta CHP'li milletvekili olmadığı için fazla gelemediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: ?Yozgat'ta milletvekilim yok. Yozgat'a fazla gelmedik. Bundan sonra buraya daha fazla geleceğim, derdinizi dinleyeceğim. Yozgat son 4 yılda 230 bin göç verdi. 'İstikrar sürsün Türkiye büyüsün' diye sloganları var bunların. Sevsinler senin istikrarını. Madem Türkiye büyüyor, neden Yozgat küçülüyor? Birileri malı götürüyor, halkı sömürüyor, yoksulluk artıyor, doğru. Birileri zengin oluyor. Yozgat, en çok şehit veren illerimizden biridir. Yozgatlılar, Kurtuluş Savaşı'nda en ciddi mücadeleyi yapanlardır. Yozgat kan kaybediyorsa, işsizlik yoksulluk varsa kenti bu hale getirenlerden demokratik yollardan bunun hesabının sorulması lazım. Siz hesap soracaksanız Kemal kardeşiniz yola çıktı. Kul hakkı yiyenlerden, hortumculardan, köşeyi dönenlerden hesap soracağım. Milletin inancını, bayrağını sömüren o ahlaksız siyasetçilerden hesap soracağım."

"Ben insanımı seviyorum. İnsanıma hizmet etmek istiyorum. Ben cebimi değil, yurttaşımı düşünüyorum." diyen Kılıçdaroğlu, "Kübra annesinin kucağında ölüyorsa o dert Recep Tayyip Erdoğan'ın derdi değil, Kemal Kılıçdaroğlu'nun derdidir. Manisa'da bir gazi yatağında aç ölürken bulunuyorsa, o dert Recep Tayyip Erdoğan'ın derdi değil, kardeşinizin derdidir. Bu derdi bitireceğim. Aile sigortasını getireceğim. Bu ailede hiçbir çocuğun, kimsenin yatağa aç girmesini istemiyorum. Bu memlekete evlerde huzur getireceğim. Geliri olmayan veya asgari ücretin altında olan her ailede kadınların hesaplarına 600 lira para yatıracağım. O bizim sosyal devlet anlayışımızdır. 'Aile sigortası gelince yeşil kart iptal olacaktır' deniliyor. Bu düşünce kesinlikle yanlıştır ve propagandadır. Kemal kardeşiniz ne söylüyorsa bilin ki doğru söylüyor. AK Parti'ye sırtınızı dönüp karşıya bakacaksınız, CHP'ye oy vereceksiniz. Biz bu güveni sağlayacağız." şeklinde konuştu.

ŞEKERPANCARI'NDA KOTA KALKACAK

Şeker fabrikası işçilerinin yolunu keserek kendisinden yardım istediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Fabrikaları özelleştirdiler. Şekere kota getirmişler. Kim dedi size, 'Kota getirin' diye? Amerika istiyor. Halkın iktidarında bunu kaldıracağız. Kota derdi olmayacak. İki tane tercihiniz var. 'Sürünmeye devam, haksızlığa devam, göçe devam' diyorsanız, 'milletvekili sayısı 4 fazla, 2'ye insin' diyorsanız yeri belli, AK Parti, gider ona oy verirsiniz, sonuca katlanırsınız. Ancak, 'Hayır biz burada iş bulmak istiyoruz, aş, fabrika olsun' diyorsanız. CHP'yi destekleyeceksiniz. Bunun için mücadele ediyorum." diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: Akşam yatıyor Kılıçdaroğlu, sabah kalkıyor Kılıçdaroğlu, Rüya görüyor Kılıçdaroğlu, kan ter içinde uyanıyor. Bakıyor ki Kılıçdaroğlu yok. 'Sanal bu adam' diyor. Rüyada gördüm, evde bulamadım' diyor. Sayın Erdoğan, her demokratik ülkede TV'lere çıkarlar, adam gibi konuşurlar. O zaman ben sorarım, o cevap verir, o sorar, ben cevap veririm. Gelir mi Erdoğan, gelir mi? Allah aşkına, 'Ben çıkmam' diyor. Korkmuyorsan, o zaman geleceksin efendi. Ben bütün Türkiye'de AK Parti'nin gövdesini silkeliyorum, dallarını silkelemek De size ait söz mü? Ama 'Elma, armut, kiraz düşecek' diye beklemeyin, her an Recep Bey düşebilir. Dikkatli olun.?

Yozgat Valisi Necati Şentürk'ü AK Parti'nin adamı gibi davranmakla suçlayan Kılıçdaroğlu, "Yozgat Valisi ya adam gibi görevini yap ya da istifa et, AK Parti'nin koltuğuna otur. Ya adam gibi valilik yap ya da partinin koltuğunda otur. Bindiğin arabadaki bayrağı indir. Allah aşkına hangi düzenle karşı karşıyayız?" diye konuştu.

Bitlis Valisi'ni de eleştiren Kılıçdaroğlu, ?Bitlis Valisi, 'AK Parti'ye oy verin' diyor. Sen ne biçim valisin? Bu ülkeye demokrasi getireceğiz. Herkesin düşüncesini özgürce dile getirebileceğiz. Valiler adam gibi vali olacak, siyasetçiler de adam gibi siyasetçi olacak. Fırsat verin, rantın imparatorluğunu yıkıp halkın imparatorluğunu kuralım." ifadelerini kullandı.

KİMSEYE DİYET BORCUM YOK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Ben kimsenin önünde çökmedim, kimseden emir ve talimat almadım. Hiç kimseye diyet borcum, minnet borcum yok. O yüzden eğer talimat alacaksam sizden alacağım, Türk milletinden alacağım'' dedi.

Partisinin Yozgat Cumhuriyet Alanı'nda düzenlediği mitinge katılan Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi aydınlığa çıkarıncaya, bir çocuğun bile yatağa aç girmeyeceği bir ülkeyi ayağa kaldırıncaya, herkesin işi, aşı oluncaya kadar mücadele edeceklerini belirtti.

Mitinge katılanlara ''Yozgat'ın derdi, sorunu var mı?'' diye soran Kılıçdaroğlu, ''Peki Yozgat'ın derdi var diyorsunuz, ben 2 dönemdir milletvekiliyim, 2 dönemdir parlamentodayım, hiçbir milletvekili çıkıp, 'arkadaş Yozgat'ın bu derdi vardır' dediğini duydunuz mu? Peki nasıl oluyor? 'Yozgat'ın derdi var diyorsunuz' TBMM'de Yozgat'ın derdini, işsizliğini, aşsızlığını, TEKEL'i, şeker pancarını, şeker fabrikasını dile getiren bir milletvekili duydunuz mu? Bu işte bir sakatlık var, bunu da biz düzelteceğiz'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Benim yandaşlarım yok, varsa sadece vatandaşlarım var. Yandaş yok, vatandaş var. Hedefimiz vatandaşın varlıklı olmasıdır, vatandaşın güçlü olmasıdır, vatandaşın zengin olmasıdır, hedefin bu olması lazım. Eğer siz vatandaşı perişan ettiyseniz, kredi kartı bataklığına soktuysanız, çiftçi ürettiği malın karşılığını alamıyorsa, şeker fabrikası kapanıyorsa, Tekel Fabrikası kapanıyorsa, özelleştirmeyle Anadolu'da binlerce mağdur yaratıyorsanız, birinin buna 'dur' demesi lazım.

Kim 'dur' diyecek? Ben yola çıktım, 'dur' demek için, çünkü gücümü sizden alıyorum, yetki verin, güç verin. Bakınız eğri oturup doğru konuşalım, her yerde söyledim, her zaman söyledim, siyasete atılırken söz verdim, bu millete yalan söylemeyeceğim, aleyhime de olsa her yerde, her ortamda doğruları söyleyeceğim, doğruları söylemekte de kararlıyım.''

Yozgat'ın son 4 yılda 230 bin göç verdiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, ''Bunların meşhur bir sloganı var biliyorsunuz, 'İstikrar sürsün Türkiye büyüsün'. Madem Türkiye büyüyor, peki bu Yozgat niye küçülüyor? Niye milletvekili sayısı düştü 6'dan 4'e? Demek ki bir şeyler var. Birileri gidiyor doğru, birileri malı götürüyor o da doğru, birileri hergün soyuluyor oda doğru, Türkiye'de yoksulluk artıyor o da doğru. Kim onlar? Yozgat, nüfusu oranladığımızda en çok şehit veren ilimiz'' diye konuştu.

Yozgat'ta yoksulluk varsa, şeker fabrikaları kapanıyorsa, kenti bu hale getirenlerden, Yozgat'lının demokratik yoldan hesap sorması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, ''Kemal kardeşiniz hesap sormak için yola çıktı. Kul hakkı yiyenlerden hesap soracağım, hortumculardan hesap soracağım, köşeyi dönenlerden hesap soracağım, yırtık ayakkabıyla siyasete girip, millete din iman edebiyatı yapıp, kendisi mal mülk sahibi olanlardan hesap soracağım'' dedi.

-''HORTUMLARI KESECEĞİM''-

Alanda bulunanlara, ''Size sözüm var, AK Parti Genel Merkezine bağlanan hortumları keseceğim. Hortumcu siyasete son vereceğim'' diye seslenen Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

''Gelelim çiftçilerimize, gelelim besicilerimize. Çiftçiler hayatından memnun mu? Emekliler hayatından memnun mu? Allah aşkına çiftçi memnun değil, emekli memnun değil, işçi, memur memnun değil, işsizler memnun değil, bu düzenden kim memnun? Bu düzenden Recep Tayyip memnun. Çiftçilerimize mazotu 1,5 liradan vereceğim, 1 lira KDV, 1 lira ÖTV almayacağım, bunu karı ile birlikte 1,5 liradan mazotu vereceğim. Peki arkadaş, çiftçi dışında mazotu kime düşük fiyata veriyorlar? Gemilere veriyorlar, Gemiciye veriliyor, yata veriliyor.

Peki çiftçinin günahı ne? Çiftçinin günahı yat sahibi olmamak. Recep Bey diyor ki, 'sen de al yatını gel sana da 1,5 liradan vereceğiz, sana ne tarlada çalışmak, sana ne alın teri, sana ne ekmek, sana ne bu milletin karnını doyurmak', bunu söylüyor. Geliyoruz çiftçinin başka derdine. Emeklilik borcu var çiftçinin. Emeklilik borcunu da sileceğiz. Faizi zaten almıyorlar, borcu da zaten almıyorlar, devletin bir kaybı yok. Devletin içinde küçük bir rakam, bir damla gibi maksat çiftçi rahat etsin bu ülkede.''

CHA - AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber