Ali Babacan: 4B'li personeli 4A'ya alacağız

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 01 Haziran 2011 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Ali Babacan, hizmeti aksatmadan 4B kapsamındaki bütün personelin 4A'ya alınacağını söyledi.

Devlet Bakanı Ali Babacan, CNN Türk ekranlarında sözleşmeli personelin durumunun ne olacağı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Babacan, seçim sonrası vatandaşın bedel ödeyeceği söylentilerine de cevap verdi.

"Bizim sözleşmeli personel ile ilgili kanundaki maddemiz 4B'dir, kadrolular için de 4A'dır" diyen Babacan, "4B kapsamındaki personelin 4A kapsamına alınması ile ilgili Başbakanımızın açıkça talimatı var. Dolayısıyla 4B kapsamındaki personel 4A'ya alınacak. Ancak şu da var ki, Türkiye'nin en ucra köşesine kadar devletin hizmet götürmesi gerekiyor. Ve genelde sözleşmeli personel özellikle taşrada kadrolu personelin pek gitmek istemediği alanlarda da çalışıyor. Dolayısıyla biz bir yandan 4B personeli 4A kapsamına alacağız ancak öte yandan da Türkiye'nin dört bir yanına hizmetin ulaşabilmesiyle ilgili bir aksaklık olmamasıyla ilgili bazı adımlar da atacağız" şeklinde konuştu.

Muhtemelen bir yasal düzenleme gerekeceğini söyleyen Babacan, "Sözleşmeli personelimiz bir yıl süreyle sözleşme yapıyor ve şimdiye kadar sözleşmesi yenilenmeyen bir personel yok. Yani bu sözleşmeler dolduğunda otomatik yenileniyor" bilgisini verdi.

"Başbakan 300 bin sözleşmeli personel demişti. 300 bini de alınacak mı?" sorusu üzerine Babacan, "4B kapsamındaki bütün personel 4A'ya alınacak. Ama dediğim gibi hizmetin de aksamaması gerekiyor" vurgusunu yaptı.

Sözleşmeli personel ile kadrolu personelin maaşının aynı olduğunu belirten Babacan, "Orada bir değişiklikte olmayacak. Sadece statü değişecek ve her sene sözleşme imzalamaktan kurtulmuş olacaklar. Bunun yasal düzenlemesinin zamanlaması çok da endişe edilmesi gereken bir durum değil. Çünkü zaten birer yıllık süreler var, zaten süresi dolan yenileniyor ve zaten bu uzun vadede bir güvence için istenen bir şey. Önemli olan siyasi bir kararın verilmesiydi ve biz o kararı da hükümet olarak almış durumdayız" diye konuştu.

"YAPILMASI GEREKEN BİR ŞEY VARSA ŞU AN YAPARIZ"

"Seçim sonrası vatandaş bedel ödeyecek mi?" sorusuna ise Babacan, "Şöyle bir beklenti var; sanki biz duracağız duracağız seçimden sonra bir sürü olmadık vergi artışları, zamlar yapacağız gibi bir beklenti var. Halbuki biz gerekiyorsa hemen yaparız, gerekmiyorsa hiç yapmayız" diye cevap verdi.

Seçimden önce yapılmaması gereken bir çok iş yaptıklarını ifade eden Babacan, "Bütçemiz ortada, seçim ekonomisi uyguluyor olsak herhalde bütçemiz geçen seneden daha iyi olmaz. Yani seçime yönelik tek bir kuruş bile özel bütçe açığına sebep verici bir adım yok. Biz şimdi bunu yapmıyoruz da niye seeimden sonra yapalım. Dolayısıyla bunu beklememek lazım" ifadelerini kullandı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber