YÖK'ün ÖSYM Başkanı soruşturması 15 gün uzadı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2011 13:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM Başkanı Ali Demir hakkında soruşturma izni ile ilgili ön rapor hazırlayacak komisyona 15 gün ek süre verildi.

YÖK Genel Kurulu, Yusuf Ziya Özcan başkanlığında toplandı. Toplantıya verilen öğle arasında YÖK Başkanı Özcan gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özan bir soru üzerine, ÖSYM Başkanı Ali Demir hakkında soruşturma izni talebi ile ilgili ön rapor hazırlayan komisyona 15 gün ek süre verildiğini belirtti.

YÖK, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ÖSYM Başkanı Ali Demir ve bazı sınav sorumluları ile ilgili soruşturma istemi talebine yönelik 12 Mayıs'taki Genel Kurulun'da üç kişilik bir komisyon oluşturmuştu. Komisyonun raporu tamamladıktan sonra YÖK Genel Kurulunda soruşturma izninin verilip verilmeyeceği karara bağlanacak.

YÖK Başkanı Özcan: Komisyon 6 kişi ile görüştü

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, oluşturulan komisyonun bugüne kadar ÖSYM Başkanı Ali Demir dâhil 6 kişi ile görüştüğünü, bazıları ile ise kapalı devrede oldukları için henüz görüşülemediğini söyledi. Özcan, soruşturma izni talebi ile ilgili 23 Haziran'da yapılacak toplantıda bir karar alınacağını açıkladı.

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Genel Kurul'a verilen öğle arasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özcan, ÖSYM Başkanı Ali Demir hakkında istenen soruşturma izni talebi ile ilgili oluşturulan komisyona ek süre verildiğini yenileyerek, ?ÖSYM'den birileri ile görüşülmek istendi. Onlar da kapalı devreye girmişler. Bugüne kadar 6 kişinin ifadesi alınmış, daha var, diyorlar.? dedi.

Kararın 23 Haziran'da yapılacak Genel Kurul'da verileceğini söyleyen Özcan, ?23 Haziran'da her şeyin bitmesi lazım. Zaten başka zamanımız yok.? diye konuştu.

Özcan bir gazetecinin, ?Üniversite kontenjanlarındaki artış yüzde 20'yi geçti mi?? sorusu üzerine, ?Yok o kadar. Doyum noktasına geldiği için çok artıramazsınız.? cevabını verdi.

Olgunlaşma sınavı ile ilgili bir soru üzerine ise Özcan, ?4 sene sonrası içindi. Öyle bir şey yok. Sadece düşüncelerimi söyledim. Hemen olacak bir şey değil.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber