Devlet, yıllarca aldığı engelli maaşını geri istedi/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Haziran 2011 17:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde işitme ve konuşma engelli, ayrıca sinir hastası olan Sevgi Çakmak adlı kadına kadına yıllardır özürlü maaşı veren devlet, 22 yıldır evli olmasına rağmen "sen 1 yıldır evli görünüyorsun, 1 yıldır aldığın paraları da 30 gün içerisinde geri ödemezsen evine icra gelir" tebligatı yapıldı.

Gebze Köşklüçeşme Mahallesi'nde oturan evli ve bir çocuk annesi 56 yaşındaki Sevgi Çakmak adlı konuşma ve işitme engelli kadın uzun süredir devletten özürlü maaşı alıyordu. Bir süre önce 3 aylık maaşı olan 520 TL'yi almak için vezneye giden Sevgi Çakmak ve eşi Hacı Çakmak vezne görevlisinden 'Sizin aylığınız durdurulmuş' cevabını aldı. Maaşın kesilmesine anlam veremeyen çift, daha sonra yetkililer tarafından 'Sevgi Çakmak evli olduğu için maaş veremiyoruz' şeklinde bilgilendirildi.

Mutfak sistemi olmayan evde bulaşıkları tuvalette yıkayan Sevgi Yılmaz, çamaşırlarını da komşuların evinde yıkatıyor. İnşaat işçisi Hacı Çakmak ise eşine ödenen özürlülük maaşının kaldırılmasını toplumsal ayıp olarak değerlendirirken eşinin ilaçlarını alamadığını belirterek, "Eşimin hayata tutunması, yaşaması gerekiyor. Ben inşaat işçisiyim. Evimin halini, yaşadığımız ortamı görüyorsunuz. Eşimin evli olduğu gerekçesiyle maaşını durdurlar. Üstelik son bir yıl gibi bir süreçte ödedikleri 6 bin TL'lik parayı da 30 gün içerisinde geri ödememizi istiyorlar. Ödemediğimiz halde icra gelecekmiş. Ne yapacağımızı bilmiyorum" diyerek sorunlarıyla ilgilenilmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber