Maliye Bakanı Şimşek: Sözleşmeli çalışana 'çok yakında' bir müjde gelecek

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 02 Haziran 2011 22:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sözleşmeli personellerin durumu ile ilgili açıklamayı Twitter'dan yaptı. Şimşek, sözleşmeli çalışana 'çok yakında' bir müjde geleceğini söyledi.Kamuda sözleşmeli (4b) statüsünde 70 bini sözleşmeli öğretmen olmak üzere yaklaşık 192 bin civarında çalışan olduğunu belirten Şimşek bu statüde çalışan personelin memur kadrosunda çalışanlara göre bazı dezavantajları olduğuna dikkat çekti.

Bu dezavantajların en önemlilerinin yer değiştirme hususu ve kurumlararası nakil ve iş güvencesi olduğunu yazan Şimşek, sözleşmeli personelin memur kadrosuna atanmasını desteklediğini açıkladı.

Şimşek, "Bu konuda yapılacak düzenlemeleri destekliyor ve yakın zamanda bu sorunun çözüleceğini düşünüyorum. Eminim ve diliyorum ki buna ilişkin çalışmalarımız ÇOK YAKINDA "müjde"ye dönüşecek bir boyuta taşınacaktır. Her zaman olduğu bu konuda da kamuoyunun beklentileri doğrultusunda bir pozisyon almamız sözkonusu olacaktır" ifadesini kullandı.

Bakan Şimşek son mesajında da "Sevgili dostlar ifadelerimin satır aralarını iyi okuyun lütfen. Çok detay vermek istemiyorum. Siz Leb demeden leblebiyi anlıyorsunuz zaten" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber