MEB yönetici atamalarında, ülke genelinde yine bütünlük sağlanamıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Haziran 2011 12:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yönetici atamaları ile ilgili ülke genelinde yine bütünlük sağlanamıyor. Bazı illerimizi İsteğe Bağlı Yer Değiştirmeleri yapmaya başladılar fakat bir hak kaybı söz konusu.

Bilindiği gibi sınav puanları yeniden hesaplanmış ve bazı öğretmenlerin puanları 60'a yükselerek barajı geçmişlerdi.

Barajı geçen öğretmenlere müdürlük için başvuru hakkı verilmesi gerekirken bazı iller bunu yapmadılar.

Örneğin İstanbul İli Sınava dayalı atamasını tamamladı ve İsteğe Bağlı Yer Değiştirmelere başladı. Burada sorun yok 60 puan barajını geçenlere en azından bir başvuru hakkı verildi.

Oysa ki Denizli İli sınava dayalı atama yapacakken atamaları ikinci bir emre kadar geri çekti. İkinci emir beklenirken, insanlar sınava dayalı atamaya kendilerini hazırlamışken İsteğe Bağlı yer değiştirmeler açıldı.

Yani sınav puanına göre atama bekleyenler mağdur edildi.

Bu nedenle iller arasında büyük bir farklılık vardır. Bakanlık bu işe el atmalıdır. Aksi halde zaten mağdur olan bu grup müdür adayları bir kez daha mağdur olacaklardır.

2009 yılında yapılan sınavdan sonra birçok kez sınava dayalı atama yapıldı tüm bu atamalara başvuramayan öğretmenlerin barajı geçtikleri bu dönemde de başvuramamaları, başvurularının alınmaması haksızlıktır.

Kaldı ki bakanlık sınav puanı değişenlere başvuru olanağı verilmesi için emir yayımlamıştır.

Bakanlık yetkilileri ile yaptığım görüşmelerde sınav puanlarının yeniden hesaplanmasıyla beraber 2009 dan sonra sınava dayalı yapılan atamaları geri almayacaklarını fakat sınav puanı değişenler ile 60 barajını aşanlara başvurma hakkı verileceğini belirtmişlerdir?

Buna rağmen yapılan uygulamalar mağduriyetler doğrumaktadır.

Saygılarımla?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber