SBS'ye hastanede girdiler

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2011 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'de bisikletten düşerek diz kapağında ve bacağında çatlaklar oluşan 7. sınıf öğrencisi Furkan Çiftçi, tedavi gördüğü Hakkari Devlet Hastanesi Çocuk Servisi'nde hasta yatağında SBS'ye katılırken, Rize'de ayağı kırılan Tuğrul Güldal da hastanede oluşturulan özel odada SBS'ye girdi.

Hakkari'nin Gazi Mahallesinde yaşayan ve Sermaye Piyasası Kurulu İlköğretim Okulu 7. sınıfta eğitim gören Furkan Çiftçi (13), iki gün önce bisikletten düştü.

Ailesi tarafından Hakkari Devlet Hastanesine kaldırılan Çiftçi'nin diz kapağında ve bacağında çatlakların oluştuğu tespit edilerek tedavi altına alındı.

Yürüyemeyen Çiftçi'nin sağlık durumu, ailesi ve okul müdürünün yardımı ile Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sena Yakut'a iletildi. Milli Eğitim Müdürü Yakut'un girişimleri ile Milli Eğitim Müdürlüğü Bölge Sınav Yürütme Kurulu tarafından oluşturulan bir komisyon, Çiftçi'nin tedavi gördüğü çocuk servisindeki yatağında sınava girmesine karar verdi.

Bir salon başkanı ve bir gözetmen eşliğinde tedavi gördüğü hastanede sınava alınan Çiftçi, başarılı olmak için ter döktü.

Anne Narin Çiftçi, ''Milli Eğitim Müdürlüğüne müracaat ettik, bize yardımcı oldu. Hasta yatağında şu anda sınav oluyor. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Bütün öğrencilere başarılar diliyorum.'' dedi.

-SBS'YE HASTANEDE OLUŞTURULAN ÖZEL ODADA GİRDİ-

Rize'de ayağı kırılan bir çocuk da tedavi gördüğü hastanede oluşturulan özel odada SBS'ye girdi.

Çamlıhemşin İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Tuğrul Güldal'ın (13), birkaç gün önce okulun bahçesinde futbol oynarken ayağı kırıldı. Rize 82. Yıl Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Güldal'ın sınava girememesi riski ortaya çıkınca babası Vahit Güldal, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne müracaat ederek, oğlunun hastanede sınava girip giremeyeceğini sordu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de hastanede oluşturulan özel bir odada Güldal'ın sınava girmesini sağladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, illerinde dün yapılan SBS'ye 5 bin 80, bugün yapılan SBS'ye ise 5 bin 100 öğrencinin katıldığını belirterek, ''Ayağı kırılan Tuğrul öğrencimizin babası bize müracaat ederek, durumu anlattı. Biz de bunun üzerine hastanede oluşturduğumuz odada öğrencimizin sınavını gerçekleştirdik. Böylece öğrencimizin mağdur olmasını önledik'' dedi.

Baba Vahit Güldal da ''Oğlumun sınavı kaçırmadığı için mutluyum'' diye konuştu.

Tuğrul Güldal da sınava hastanede girmenin kendisine biraz garip geldiğini ifade ederek, ''Sınav ortamı olmadığı için bu sınav bana biraz garip geldi. Ama sınavı kaçırmadığım için de mutluyum. Sınavım iyi geçti'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber