Kanser hastasının yanlış teşhis iddiası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2011 19:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'in Nizip ilçesinde yaşayan İbrahim Dölek isimli vatandaş, kendisine yanlış teşhis konulduğunu ileri sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Kendisi konuşamadığı için konuyla ilgili bir açıklama yapan 4 çocuk babası belediye işçisi 56 yaşındaki İbrahim Dölek'in eşi Ayşe Dölek, "Boğaz ağrısı şikayetiyle kocam ilçede bulunan özel bir tıp merkezine gitti. Kulak burun boğaz uzmanı doktor İ.H.B.'ye muayene olan eşime yapılan muayene, tetkik ve çekilen röntgenin ardından bademciklerinde iltihap olduğu söylendi. Doktor eşime antibiyotik iğne yazdı. Doktorun yazdığı 20 adet iğneyi kullanan eşim, ağrılarından dolayı gece sabahlara kadar yatamadı.

İlaçlarını kullandıktan sonra kontrol için tekrar aynı tıp merkezine gittik. Doktor yine röntgen ve ultrason istedi. Röntgen ve ultrason sonuçlarına bakan doktor, eşime yine aynı şekilde boğazında iltihap olduğunu söyleyerek antibiyotik iğne yazdı. Ancak ikinci defa da iğneleri kullanan eşimi ağrıları artınca Gaziantep'te başka özel bir hastaneye götürdük. Kulak burun boğaz doktoruna muayene olduk. Eşimi muayene eden doktor hastaya boğazında iltihap değil kitleler oluştuğunu belirterek Gaziantep

Üniversitesi Tıp Fakültesine sevk etti. Tıp Fakültesinde eşimin boğazında bulunan kitlelerden parça alınarak patolojiye gönderildi. Patolojiden gelen sonuçta eşime gırtlak kanseri teşhisi konuldu. Eşim boğazındaki kitlelerin daha fazla yayılmaması için acilen ameliyata alındı" dedi.

Eşinin yaklaşık 10 saat süren başarılı bir ameliyat geçirdiğini dile getiren Ayşe Dölek, "Kocamın boğazında kanser kitleleri oluşmuş ancak buradaki doktor sürekli olarak boğazında iltihap var diyerek boşu boşuna iğne yazmış. Bu nedenle tıp merkezi ve doktordan şikayetçi olduk" diye konuştu.

Gaziantep'e gitmemeleri durumunda tıp merkezindeki doktorun eşine aynı tedaviyi uygulayacağını savunan Ayşe Dölek, "Belki de kanser vücudunun her yerini saracak ve hayatına mal olacaktı. Bu olay bir başkasının da başına gelebilirdi. Bizim ailemizin başına gelen bu olayın bir daha tekrarlanmaması için bu tıp merkezi ve doktordan şikayetçi olup hakkımızı sonuna kadar arayacağız" şeklinde konuştu.

Öte yandan hastanın durumu ile ilgili açıklama yapan doktor İ.H.B. ise hastanın kendilerine boğaz ağrısı şikayetiyle ilgili müracaat ettiğini ifade ederek, "Yapılan tetkiklerden sonra hastaya boğaz enfeksiyonu tedavisi uygulayarak antibiyotik iğne yazıldı. İkinci kontrole geldiğinde antibiyotik tedavisine devam edilerek enfeksiyonun giderilmesi için ilaçların dozu biraz daha arttırıldı. Tedaviden sonra tekrar takip etmemiz gerekiyordu ancak hasta bir daha gelmedi" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber