10 bin görme engelli hayata bağlanacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2011 21:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Lise ve üniversite çağındaki görme engelliler ile mezun olduğu halde iş bulamamış 10 bin görme engelliye ekran okuyan özel yazılıma sahip bilgisayarlar verilecek.

Görme engelliler için konuşan bilgisayar yazılımı ve donanımı sağlayan 'Hayata Bağlanıyorum Projesi' ile ilk etapta 10 bin görme engelliye internet bağlantısı ve ekran okuyan özel yazılıma sahip bilgisayar hediye edilecek. Toplam 5 milyon TL'lik projenin bütçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacak. Proje, Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülecek.

Projeden yararlanmak isteyenler için, yüzde 70 görme özürlü olma şartı aranıyor. Ayrıca, başvuranların en az ilköğretim mezunu ya da 8. sınıfta okuyor olması gerekiyor. Projeden faydalanacaklarda 50 yaşını da geçmemiş olma şartı aranıyor. Bu şartları taşıyan görme engelliler, illerindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurmaları halinde projeden faydalanabilecek. Projenin ikinci etapta, işitme ve ortopedik engelliler için de bu özür durumuna göre revize edilerek uygulanması öngörülüyor.

Edinilen bilgiye göre Türkiye genelinde tüm il ve ilçelerde uygulanacak proje kapsamında İzmir'de 14 kişiye bilgisayarları teslim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber