Valilikten resmi dairelere 'çikolata değil incir dağıt' genelgesi...

Haber Giriş : 14 Nisan 2005 17:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın Valisi Mustafa Malay, resmi dairelerde çikolata yerine incir ikram edilmesini istedi. Bu konuda tüm resmi dairelere tavsiye niteliğinde genelge yazacaklarını belirten Vali Mustafa Malay, bugün gerçekleştirdiği ziyaretlerde kurum ve kuruluşlara "Misafirlerinize incir ikram edin" tavsiyesinde bulundu.

Yaklaşık 6 ay önce Aydın'da göreve başlayan Vali Mustafa Malay, iadei ziyaretlere başladı. EBSO Aydın Şubesi, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları ve Aydın Ticaret Odası'nı ziyaret eden Vali Malay, "Dünyanın en kaliteli incir ve kestanesi Aydın'da yetişiyor. Ancak ilde pek çok yerde misafirlere incir ve kestane şekeri yerine çikolata ikram ediliyor. Oysa bizim yetiştirdiğimiz ürünler çok daha sağlıklı ve faydalı. Aydınlılar'ın misafirlerine, damak tadı da mükemmel olan incir ve kestane ikram etmesini istiyorum" dedi.

Vali Malay, daha sonra Aydın Ticaret Odası Başkanı Mustafa Baştuğ ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Aydın'da yetişen incir ve kestaneyi başka illerin sahiplendiğini söyleyen Vali Malay, tüm resmi dairelerde çikolata yerine incir ikram edilmesi yönünde tavsiye yazısı yazacaklarını söyledi. Aydın'da yetişen ancak Bursa ile ünlenen kestane şekeri için Aydın'a yatırım yapacak sanayiciye de destek vereceklerini belirten Vali Malay, sivil toplum kuruluşları ve Aydınlı vatandaşlardan bayram ve özel günlerde misafirlerini incir ve kestane şekeriyle karşılamalarını istedi. Tüm Türkiye'de iç tüketimin artması ve doğal olan incir yenilmesinin daha faydalı olacağını belirten Malay, Aydın'daki yatırımcılara kestane şekeri üretimine çağırdı.

Vali Malay'a destek veren Aydın Ticaret Odası Başkanı Mustafa Baştuğ ise, "Aydın'da kazan, Aydın'da harca" kampanyası başlatacaklarını söyledi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber