Atanamayan öğretmenler Samsun'da eylem yaptı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2011 12:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'da atanamayan bir grup öğretmen, AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nde (SKM) milletvekili ile görüştükten sonra eylem yaptı.

Kendilerine atama sözü verildiğini ama atamaların gerçekleşmeyerek iptal yoluna gidildiğini öne süren bir grup atanamayan öğretmen, AK Parti SKM önünde toplandı. AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni ile görüşen öğretmen adayları atamaların gerçekleştirilememesinden yakındı. Görüşmenin ardından açıklama yapan milletvekili Yeni, "Tabii Başkanımız da açıkladı. Sözleşmeli öğretmen işi sona erdi. Doğrudan doğruya öğretmen atamaları olacak. Biz de bu konuda çalışacağımızı arkadaşlarımızla konuştuk.

Özellikle tabii işin ana tarafı Mali ve Milli Eğitim Bakanımızla bu konuları görüşeceğim. Türkiye genelinde arkadaşlarımızın bir problemi bu. Biz de nasıl bütün problemleri çözüyor hallediyorsak, bu konuyu da inşallah birlikte halledeceğiz. Her konuda olduğu gibi bu konuda da bir çözüm getireceğiz. Burada ki arkadaşlarıma medeni cesaretlerinden dolayı da teşekkür ediyorum. Böyle konuşarak işler çözülür, bağırarak çağırarak değil. Konuşarak bir araya gelerek sorunlar halledilir. Biz hep buna inanmışız.

Bundan sonrada bölme olarak bu konuyu takip edeceğim" dedi.

Görüşmenin ardından SKM'dan ayrılan öğretmen adayları Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Meydanda tepkilerini içeren pankartları ellerinde tutan öğretmen adayları adına açıklama yapan Necip Yıldırım, "Atamaların yapılacağı konusunda açıklamalar yapılmasına rağmen, sonda anda bu karar iptal edildi. 1 Haziran tarihinde yapılan 30 bin atamada zaten çalışan sözleşmeli öğretmen kadroları alınmıştır. Atamanın gerçek miktarı 12 bindir. Bizi kapsayan bir çalışama da değildir. Bizlerin sözleşmeli kadrolu diye bir

talebi yok. Bizler bize verilen sözlerin tutulmasını ve 2011 KPSS'den önce bu atamaların yapılmasını, resmi açıklamasının hemen gelmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Daha sonra öğretmen adayları açıklamanın ardından dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber