Bakan yardımcılığıyla ilgili merak edilenler

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Haziran 2011 14:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAKAN YARDIMCILIĞIYLA İLGİLİ MERAK EDİLEN KONULAR

643 Sayılı 3046 Sayılı Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Dair Kanun Hükmünde Kararnameyle Bakan Yardımcılığı getirilmiştir. Bu KHK hükümleri çerçevesinde Bakan Yardımcılığını açıklayacak olursak;

1-Bakan Yardımcısının Ek göstergesi:

Bakanlık Müsteşarının ek göstergesi 7600 olmasına rağmen Bakan Yardımcısının ek göstergesi 8000 dir.

2- Bakan Yardımcısının Makam Tazminatı:

Başbakanlık Müsteşarına ödenen makam tazminatını almaktadırlar. Yani 15.000 rakamının memur maaş katsayısı (0,061954 )ile çarpımından oluşur.

3- Bakan Yardımcısının Temsil Tazminatı:

Başbakanlık Müsteşarına ödenmekte olan temsil tazminatı tutarı olan 20.000 rakamının memur maaş katsayısı ile çarpımından oluşur.

4- Bakanlık Müsteşarıyla Astlık Üstlük Durumu:

Bakanlık Müsteşarıyla astlık üstlük durumu yoktur. Müsteşarın siyasi eşiti olarak kabul edilebilir. Her ikisi de Bakana bağlı olarak görev yaparlar. Ek gösterge ve makam tazminatı olarak bakanlık müsteşarınınkinden daha yüksektir. Hükümetin görevden ayrılması halinde Bakan Yardımcısının da görevi sona erer. Hüümetin görev süresinden önce de görevden alınabilir.

5- İstisnai Memur Kadrosumudur?

657 sayılı Kanunun 59 uncu maddesinde yer alan istisnai memur kadroları arasına alınmıştır. Doayısıyla İlköğretim mezunları da Bakan Yardımcısı olabilir. Bu ifadeden ilköğretim mezunlarının Bakan Yardımcısı olarak atanacağı sonucu çıkarılmamaıdır. İmkan dahilinde olması mutlaka yapılacağı anlamına gelmemelidir.

6- Mali Haklar Kapsamında Yapılan Ödemeler:

Bakan Yardımcılarına en yüksek Devlet memuruna mali haklar kapsamında yapılan ödemelerin yüzde ellisi oranında aynı usul ve esaslar çerçevesinde aylık ücret ödenir.

7- Bakan Yardımcılarının Atanma Usulü:

Bakan Yardımcıları müşterek kararnameyle atanır ve görevden alınır. Yani ilgili bakan, Başbakan ve Cumhurbaşkanının imzasıyla atanır ve görevden alınır.

sgkrehberi.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber