Maliye Bakanlığı önünde 'kadro' eylemi/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2011 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen üyesi bir grup, 4/B sözleşmeli personelin kadroya geçmesi için hazırlanan kanun hükmündeki kararnameye tepki göstererek, Maliye Bakanlığı önünde eylem yaptı.

Maliye Bakanlığı önünde toplanan Türkiye Kamu-Sen üyesi yaklaşık 100 kişi, hükümet tarafından 4/B'li sözleşmeli personeli, kadroya geçirmek için hazırladığı kanun hükmündeki kararnameyi eksik ve yetersiz olduğu gerekçesiyle protesto etti.

Ellerinde ?Biz de kadro istiyoruz? yazılı pankart taşıyan grup adına bir açıklama yapan Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sözleşmeli personelin kadroya geçirileceğine dair açıklama yapıldığında, tüm sözleşmeli personel adına büyük bir umuda kapıldıklarını belirtti. Koncuk, konuya ilişkin kanun hükmündeki kararname yayınlandığında sevinçlerinin kursaklarında kaldığını söyledi.

Koncuk, hükümetin sözleşmeli personel için hazırladığı KHK ile 300 bin sözleşmeli personelden 210 binini kadroya geçirirken 110 bin sözleşmeyi kadroya geçirmediğini ifade etti.

Hükümetin 9 yıldır ilk defa kendilerini anladığını ama onu da yanlış anladığını belirten İsmail Koncuk, hazırlanan KHK ile sözleşmeli personelin bir kısmının mutlu edilirken geride kalanları mağdur etmenin hiçbir hukuka uymadığını dile getirdi.

Yetkililere seslenen Koncuk, KHK kapsamı dışında kalan Et ve Balık Kurumu, Denizcilik Müsteşarlığı Ulaştırma Bakanlığı, TMO, TİGEM, TRT, DHMİ, TOKİ, TÜİK, DSİ, İl Özel İdareleri çalışanları, Gençlik ve Spor uzmanları, vekil ebe ve hemşireler, vekil imam- hatipler, fahri kuran kursu öğreticileri, 4/C'li çalışanlar, belediye çalışanları, üniversite 4/B çalışanları, 4/C'li özelleştirme mağdurlarının biran önce kadroya geçirilmesini, bir daha kamuya sözleşmeli ve geçici personel alınmamasını istedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından ellerindeki dövizleri Maliye Bakanlığı'nın bahçesine bırakan sendika üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber