2 müfettiş, delil değiştirmekten tutuklanmış

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2011 20:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Niğde'de suç örgütlerine yönelik yapılan operasyonlarda gözaltına alınan polisleri soruşturmakla görevli 2 polis başmüfettişin, delilleri değiştirdiği gerekçesiyle tutuklandıkları ortaya çıktı.

Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı, önceki gün ifadeleri alınan ve sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanan 2 polis başmüfettişinin tutuklama kararı hakkında yazılı açıklama yaptı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Yapılan operasyonlarda, Niğde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli emniyet amiri F.K. ile polis memurları Ö.L. ve M.A. için soruşturmanın gizliliğini ihlal ettikleri gerekçesiyle haklarında soruşturma başlatıldı. Savcılıkta ifadeleri alınarak tutuklanmaları talebi ile mahkemeye sevk edilen şahıslar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ancak şahısların memur olmaları nedeniyle başlatılan idari soruşturma gereği İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda görevli Polis Başmüfettişleri Ertekin S. ile Erdem D. idari soruşturmayı yapmak üzere Niğde'ye görevlendirildi. Soruşturma sırasında şüpheli ve tanıklara baskı yapmak suretiyle soruşturmayı yürütmekte olan Cumhuriyet Savcısı hakkında iftirada bulundurulduğu, işini temiz yapan dürüst polis memurlarına suç isnat edildiği ve suç delillerinin değiştirilmesini sağlamaya çalışıldığı şikayeti üzerine, iki polis başmüfettişi suç örgütüne yardım niteliğindeki eylemleri nedeniyle, silahlı örgüte yardım suçu kapsamında Niğde Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuklanarak cezaevine konuldu" denildi.

Yapılan operasyonla ilgili soruşturmanın derinleştirilerek devam ettiğini bildirildi.

TAHA ACAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber