Sağlık Bakanlığı, kadroyu eziyet ederek verecek

Sağlık Bakanlığı, son atanan personel genel müdürü ile birlikte çok sayıda hata yapmaya başladı. Bakanlık, dün yayımladığı ve sözleşmeli personele kadro verilmesinin usul ve esaslarını düzenleyen genelgede de yine hatalı işlemler yaptı. Bakanlık, sözleşmeli personeli kadroya geçirmek için, askerlik tercih belgesi, sağlık raporu, adli sicil belgesi gibi anlamsız belgeler istedi. Anlamsız zira bu belgelerin hepsi personelin özlük dosyasında var. Dolaysıyla, Bakanlık Personel Genel Müdürlüğünün ne yaptığını bildiğini sanmıyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Haziran 2011 00:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sözleşmeli çalışan personel kadro veren, 632 sayılı KHK'nın 1. maddesinin 1. fıkrasında "48 inci maddede belirtilen genel şartları taşıyanların" kadroya geçirileceği hüküm altına alınmıştır.

Diğer taraftan sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esasların 12. maddesinde "Sözleşmeli olarak çalıştırılacakların, ilgili kurumun saptayacağı özel koşulların yanı sıra, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 4,5,6 ve 7 nci bentlerinde belirtilen koşulları da taşımaları gereklidir." hükmü yer almaktadır.

Bu maddede yer alan 657 sayılı Kanunun 48/A fıkrasının 4. bendi "kamu haklarından mahrum olmamayı", 5. bendi "bazı suç ve cezaları alanların memur olamamasını", 6. bendi askerlik durumu, 7. bendi ise görevini devamlı yapmaya engel akıl hastalığı bulunmamayı düzenlemektedir.

Bu şu anlama gelmektedir. Sözleşmeli personel alırken de, memur alınır gibi bazı şartlar aranmaktadır. Dolaysıyla sözleşmeli personel göreve girerken askerlik, sağlık raporu, adli sicil kaydı gibi bilgileri zaten vermekte ve bunlar özlük dosyasına konulmaktadır.

Ancak, Sağlık Bakanlığı 9 Haziran 2011'de yayımladığı ve tüm illere gönderdiği yazıda, sözleşmeli iken kadroya geçmek isteyen personelin dilekçelerine ek olarak askerlik durum belgesi, sağlık raporu, adli sicil kayıt belgesi ve vukuatlu nufüs kayıt örneği istemiştir. Yani sözleşmeli personelin işe girertken verdiği belgeler bir daha istenmiştir.

Bu tür bir hatayı küçük bir belediyenin personel işleri şube müdürlüğü yapabilir ancak 200 bine yakın personel çalıştıran Sağlık Bakanlığında yapılan bu hata, çok büyük, çok vahim bir hatadır. Sağlık Bakanlığı acil olarak bu hatasını düzeltmelidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber