Mahkemeden becayiş yapan sözleşmeli sağlıkcıya yolluk ödenmesi kararı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2011 13:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Tüm Sağlık-Sen, Kayseri 2. İdare Mahkemesi'nde ''becayiş yapan sözleşmelilere yolluk ödenmemesi'' ile ilgili olarak açtığı davayı kazandı.

Sendikadan yapılan açıklamada, hukuk müşavirleri avukat Murat Alımcı'nın, sözleşmeli çalışanların becayişleri halinde harcırah ödenmesi için yaptığı başvurunun üyeler lehine sonuçlandığı belirtildi.

Sendika Genel Sekreteri Yüksel Kılıç'n ifadelerine yer verilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

?'Becayiş yapan sözleşmelilere yolluk ödenmemesi üzerine, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 62. maddesi tüm atamaları kapsamaktadır. Atamalarda harcırah sözleşmelilerin de yasal hakkıdır. Becayiş yapan üyemiz adına kazandığımız bu dava da bunun kanıtı olmuştur. Kayseri 2. İdare Mahkemesinin verdiği kararda, Ağrı Devlet Hastanesinde görevliyken becayişle, Kayseri Devlet Doğum Hastanesine atanan sözleşmeli hemşireye harcırah ödenmesinin, mevzuat hükümlerine göre gerekliliğinin açık olduğu belirtilmiştir. Kararda, 'Sözleşmeli personele nakil olanağı tanınması nedeniyle, görev yeri değişen personele bu esnada katlandığı zorunlu giderlerin karşılığı olarak yolluk ödenmesi gerektiği açıktır' denilmiştir.

Mahkeme, idarenin yolluk ödememe işleminin iptaline karar vererek, üyemize harcırah ödenmesi için idareye başvurduğu günden itibaren işletilecek yasal faizi ile birlikte ödeme yapılmasına hükme bağlamıştır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber