Bademcik ameliyatı olan kızın boğazında gazlı bez unutuldu iddiası/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2011 18:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da bademcik ameliyatı olan 6 yaşındaki kızın boğazında gazlı bez unutulduğu ileri sürüldü. Küçük kızın ailesi çocuğun boğazında bez unuttuğunu iddia ettikleri doktor hakkında savcılığa şikayette bulundu.

İddiaya göre, Ulubatlı Hasan Mahallesi 3094 sokakta oturan Tahir Alır'ın kızı Sevim Alır'ın bademciği Adana Devlet Hastanesi KBB servisinde yapılan ameliyatla alındı. Bir hafta içerisinde iyileşir denilerek ameliyattan 4 saat sonra taburcu edilen küçük kızın durumu her gün daha kötüye gitti. Sevim Alır, ameliyattan 7 gün sonra kusunca, boğazında bez unutulduğu anlaşıldı. 2 santim eninde bir metre uzunluğundaki bezi çıkartıp, bir şeffaf poşetin içine koyan aile, adliyeye gidip, savcılığa ihmal iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Ameliyatı yapan doktor A.A. hakkında şikayetçi olduklarını söyleyen baba Tahir Alır, çocuğunun boğazındaki sorun nedeniyle Adana Devlet Hastanesi'ne götürdüklerini ve burada doktor A.A.'nın kızının bademciklerini aldığını söyledi.

Ameliyatın ardından kızının hastalığının daha da arttığını ifade eden baba Alır, ?Çocuk nefes alamıyordu. Yemek yiyemiyor, sadece hortumla sıvı yiyeceklerle beslendik. Bu arada kızımı başka doktorlara götürdüm bana boğazının enfeksiyon kaptığını söylediler. Ameliyattan 7 gün sonra kız iyice kötüleşti. Dün kusmaya başladı. Nefesi çıkmadı. Kucağıma aldım öylece hareketsiz duruyordu. Öleceğini sandım. Bu sırada ağzından balgam gibi bir şey çıktı. Oğluma şunu silin dedim. Oğlum elini kızın ağzına soktuğunda bez olduğunu gördük. Bezi çektikçe çıkıyor. Allahtan bez çıktı. Kızım biraz rahatladı. Meğerse ameliyat sırasında bezi boğazında unutmuşlar. Çocuğumuz ölebilirdi. Bir insanın hayatı bu kadar basit mi? Benim çocuğum bir haftadır acı çekiyor. Buna neden olan kişinin yanına kar kalmaması için şikayetçi oldum." dedi.

Sevim Alır'ın annesi Nergiz Alır da doktora tepki göstererek, "Çocuğum ölebilirdi. Zor kurtardık. Ölümlerden döndü. " diye konuştu.

Küçük kızın boğazından bezi çıkaran abisi Hasan Alır ise, doktorun böyle bir hata yapmasını kabul etmediklerini belirterek, ?Kardeşim az kalsın ölüyordu. Ölseydi hesabını nasıl vereceklerdi acaba. Kızın boğazında gazlı bezi unutmuş. Bizi ben çıkardım. Önce balgam sandım. Onu silerken çektikçe çıkıyor. Yaklaşık bir metre uzunluğunda bir bez çıktı. Bezi kardeşimle götürdüğümde doktor da inanamadı. Ama bütün mahalle şahidimizdir.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber