Hastane kantinlerini bakanlık kiraya verecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2011 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kurumlarındaki büfe, kantin, lokanta gibi ticari alanlar, Sağlık Bakanlığı tarafından kiraya verilecek.

Maliye ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan protokole göre, Sağlık Bakanlığı, Maliye Bakanlığının elde etmiş olduğu kira gelirini ödeyecek. Ayrıca, mevcut ve yeni oluşturduğu yeni ticari alanlardan bunun üstünde elde etmiş olduğu kira gelirlerinin yüzde 30'unu Maliye Bakanlığına verecek.

Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Memet Atasever, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşların, bünyelerinde bulunan ticari alanları kendilerinin kiraya vereceklerini söyledi.

Bununla ilgili söz konusu düzenlemenin TBMM'de kabul edilen ve 26 Nisan 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6225 sayılı Kanunla yasalaştığını anımsatan Atasever, ''Yapılan bu düzenleme ile Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kurumlarındaki ticari alanların (büfe, kantin, lokanta gibi...), Sağlık Bakanlığı tarafından kiralanmasının yolu açıldı. Düzenleme sonrası Maliye Bakanlığına başvuran Sağlık Bakanlığı, hastanelerdeki ticari alanların kiralama yetkisini Maliye Bakanlığından aldı'' diye konuştu.

-İKİ BAKANLIK ARASINDA İMZALANAN PROTOKOL, YÜRÜRLÜKTE-

Atasever, söz konusu yerlerin kiralanmasına ilişkin usul ve esasları düzenleyen protokolün, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından imzalanarak yürürlüğe girdiğini belirtti.

İki Bakanlık arasında imzalanan protokol hakkında bilgi veren Atasever, ''Sağlık Bakanlığı, Maliye Bakanlığının elde etmiş olduğu kira gelirini ödeyecek. Ayrıca, mevcut ve yeni oluşturduğu yeni ticari alanlardan bunun üstünde elde etmiş olduğu kira gelirlerinin yüzde 30'unu Maliye Bakanlığına verecek. 'Kazan kazan' şeklinde çalışacak sistemde hem Sağlık Bakanlığı hem de Maliye Bakanlığı kazanacak'' dedi.

Atasever, bundan böyle ''aile hekimlerine kiralama işleminin de Sağlık Bakanlığınca yapılacağını'' ifade etti. Buralardan elde edilen kira gelirlerinin, Sağlık müdürlüklerinin döner sermaye gelirlerine kaydedileceğini anlatan Atasever, şöyle devam etti:

''Gelirler, aile hekimlerinin kullandığı yerlerin kiralama öncesi her türlü bakım ve onarımlarını yapan Sağlık Müdürlüklerine önemli bir destek olacak. Uygulama ile kiralamalara ilişkin tüm işlemler bundan böyle Sağlık Bakanlığınca yerine getirileceğinden, bu alanda çıkan sıkıntılarda önemli ölçüde ortadan kaldırılmış olacak. Maliye ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol doğrultusunda uygulamanın yönlendirilmesine yönelik Genelge Sağlık Bakanlığınca yayımlandı. Düzenleme ile Maliye Bakanlığının 25 milyon TL, Sağlık Bakanlığının ise 50 milyon TL yıllık asgari kazancının olacağı tahmin ediliyor.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber