Kimlik kaybetmenin dayanılmaz faturası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 23 Haziran 2011 08:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hüseyin Yıldırım ve Şakir Gündoğ-du'nun kaybettikleri kimlikler yüzünden yaşamları altüst oldu.İşte İstanbul'da yaşanan ve hayat karartan iki öykü.

Cüzdanı kaybetti kapıya icra geldi

BİR gazetede şoförlük yapan Hüseyin Yıldırım (28), 26 Nisan 2009'da, içinde kimlik ve ehliyetinin bulunduğu cüzdanını kaybetti. Yıldırım'ın kaybolan kimliklerinin akıbeti, 2011 Nisan ayında TTNET'in avukatları tarafından aranmasıyla ortaya çıktı. ?Hakkınızda icra takibi başlatılacak? uyarısı alan Yıldırım, kimliğini kullanan kişilerin sabit telefon hattı ve bu hatta bağlı interneti kullandıklarını, 549 TL'lik faturayı ödemediklerini anladı. Yıldırım, cep telefonları satın alınması nedeniyle yaklaşık 3 bin TL'lik daha borcu olduğunu öğrendi. Yıldırım, savcılığa şikâyette bulundu.

Eşinden ayrıldı işinden kovuldu

ELEKTRİKÇİ Şakir Gündoğdu (49) hakkında 1500 TL'lik borç nedeniyle icra takibi başlatılınca, 2007'de Büyükçekmece'de adına 2 sabit hat alındığını öğrendi. Gündoğdu, adrese gittiğinde boş bir evle karşılaştı. Gündoğdu, icra takibini kaldırmak için işlerini aksatınca işten atıldı. Sonra eşinden boşanan Gündoğdu, 2006'da iş için bir firmaya verdiği kimlik fotokopisindeki kimlik bilgileriyle sahte nüfus cüzdanı düzenlendiğini öğrendi. Gündoğdu, ?Sahte kimliğimi kullanan kişiyi ve adresini buldum. Ama savcılık ve emniyete bildirmeme rağmen harekete geçmiyorlar? dedi.

KiMLiK KAYBEDiNCE NE YAPMALI

NÜFUS cüzdanını kaybedince önce emniyette tutanak tutturmanız gerekiyor. Bu tutanak ve dilekçe eşliğinde bir vergi dairesine başvurulması durumunda kayıp olan nüfus bilgisi sicil kayıtlarına alınıyor. Ve kimliği eline geçiren kişi herhangi bir vergi dairesine gidip şirket açılışı yapmak istese sistem uyarı veriyor. Çektirdiğiniz fotokopilerle başka işlem yapılmaması için üstüne tükenmez kalemle hangi işlem için kullanılacağını yazmanız gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber