Belediye jeneratörünü evinde kullanan daire başkanı beraat etti

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Haziran 2011 10:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

ANTALYA'da 7 yıl önce Büyükşehir Belediyesi'nin jeneratörü ve 2 görevlisini Feslikan Yaylası'ndaki evinin onarımında kullandığı suçlamasıyla görevden alınan İtfaiye Dairesi eski Başkanı Mehmet Şener, başlattığı hukuk mücadelesini kazandı.

Büyükşehir Belediyesi eski İtfaiye Daire Başkanı Mehmet Şener, 15 Mayıs 2004 tarihinde 'görevi kötüye kullanma' suçlamasıyla dönemin Belediye Başkanı AK Partili Menderes Türel tarafından görevden alındı. Şener, Antalya'ya 50 kilometre uzaklıkta bulunan Feslikan Yaylası'ndaki evinin tamiratında Büyükşehir Belediyesi'nin jenaratörünü ve Daire Başkanı olmanın verdiği 'amir' yetkisini kullanarak belediyede çalışan iki elemanı kullanmakla suçlandı.

İlk yargılamanın yapıldığı Antalya 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi, Mehmet Şener'in 'Görevi kötüye kullanma' suçunu işlediğine hükmetti. Mahkeme, Mehmet Şener'in daire başkanı olmasının da verdiği yetkiyle, hiçbir yere haber vermeden, izin almadan belediye jenaratörü ve personelini kendi özel işlerinde kullandığına kanaat getirdi. Yerel mahkeme Şener'in böylece menfaat temin ettiğini karar vererek 6 ay hapis ve 440 TL para cezasıyla cezalandırmasına hükmetti. Hapis cezası para cezasına çevrilen eski Daire Başkanı Şener'in 2 bin 420 TL adli para cezasıyla cezalandırılmasına ve memuriyetten men edilmesine karar verildi.

Yargıtay 4'üncü Ceza Dairesi, Şener'in temyiz istemini kabul etti ve yerel mahkemenin aldığı kararı bozdu. Yerel mahkemede yeniden başlayan yargılamada Daire Başkanı Şener, görevli bulunduğu Büyükşehir Belediyesi'nin, yayla evine sade bir vatandaşa müdahale eder gibi yaklaştığını savundu. Şener, İtfaiye Daire Başkanlığı'nın büyükşehir ve mücavir alan sınırları içinde kalan yerlerde heyelan, yer kayması, yangın veya bir benzeri afetin olması durumunda herhangi bir yerden izin veya onay almaksınızın derhal müdahale ettiğini söyledi.

Olayın meydana geldiği yıl Antalya'da kurtarma operasyonları sırasında 2 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketi olduğunu hatırlatan Şener, o yıl sadece kendi evinin değil, birçok yayla evinin zarar gördüğünü, belediyenin jenaratörünün de personelinin de bu kapsamda müdahalede bulunduğunu savundu. Şener, "Aksi takdirde ben, İtfaiye Daire Başkanı olarak asli görevimi yerine getirmemiş olacaktım" dedi.

Mahkeme, Şener'in savunması ardından kendisine yöneltilen 'Görevi kötüye kullanma' suçunu işlemediğine hükmederek, beraatına karar verdi. Mehmet Şener, eski görevine ya da eşdeğer bir göreve iadesi için belediyeye başvurdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber