Türk Büro-Sen üyeleri seçim mesaisi eylemi yaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2011 15:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Büro-Sen üyeleri, nüfus çalış anlarının, 12 Haziran seçiminden önce vatandaşların nüfus cüzdanlarını yenilemeleri için yaptıkları fazla mesailerinin gerektiği gibi ödenmesi talebiyle eylem yaptı. Türk Büro-Sen üyeleri, üzerinde "Nüfusçunun emeği sudan ucuz", "Verin hakkımızı helalleşelim" yazılı dövizler taşıyarak Atatürk Meydanı'nda, İçişleri Bakanlığı yakınlarında toplandı.

Burada basın açıklaması yapan Türk Büro-Sen Genel Başkan Yard ımcısı Bayram Öztürk, nüfus çalışanlarının, 12 Haziran seçimden önce vatandaşların nüfus cüzdanlarını yenilemeleri için "gece gündüz demeden" çalıştırıldığını söyledi. Nüfus çalışanlarının, yaptıkları hizmet karşılığında takdir edilmeyi beklediğini ifade eden Öztürk, çıkarılan bir kararname ile haklarının gasp edildiğini ileri sürdü.

Öztürk, "Tam 3 ay boyunca gece gündüz demeden, hafta sonlarında tatil yapmadan, ailelerine vakit ayırmadan, durup dinlenmeden çalışan nüfus çalışanlarının emeği çalınmıştır. 3 ay süre ile yapm ış oldukları çalışma göz ardı edilerek, sadece 1 aylık ödeme yapılmış, o ödemede yapılması gereken meblağın yarısına kadar düşürülmüştür" dedi.

Türk Büro-Sen'in konuyu yargıya taşıdığını hatırlatan Öztürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Osman Güneş'e seslenerek, nüfus çalışanlarının fazla çalışmalarının karşılığını n gerektiği gibi ödenmesini istedi.

Öztürk, nüfus çalışanlarının, seslerini duyurmak için ülke genelinde daha geniş çaplı ve ses getirici eylemler yapacağını söyledi.

Basın açıklamasında sonra sendika üyeleri dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber