Adana Belediyesinde çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurulduğu iddiası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2011 14:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Mustafa Tuncel ve eski Genel Sekreter Hasan Gülşen'in de aralarında olduğu 16 kişi çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurdukları iddiasıyla adli mercilere sevk edildi.

İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılan Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak da şüpheli sıfatıyla cumhuriyet savcısına ifade verecek.

Özel yetkili cumhuriyet savcılığının talimatı üzerine 21 Haziran'da Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, görevden el çektirilen Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın evinde arama yapmıştı. Polis, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Tuncel ve eski Genel Sekreter Gülşen ile Mehmet Duran Y., Galip A., Şakir O., Hacı T., Orhan A., Gani Ö., Ahmet A., Yusuf E., Mehmet Salih T., Süleyman T., Orhan Y. Murat Ş. Muhammet Ş., ve Emin E.'yi gözaltına almıştı. Zanlılar, Emniyet Müdürlüğündeki 3 günlük sorgunun ardından "çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak, örgüte üye olmak, örgüte yardımda bulunmak, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, darp, yağma, tefecilik, kamu kurumunu zarara uğratma, ihaleye fesat karıştırma ve özel hayatın gizliliğini ihlal suçlarından adli mercilere sevk edildi.

Operasyonun, Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), park ve bahçeler ile ulaşım alanındaki çalışma ve ihalelerdeki usulsüzlüklere ilişkin olduğu ileri sürülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber