Hatip Dicle'nin durumuna ilişkin Anayasa değişikliği gündemde yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2011 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, tutuklu milletvekilleri ve bağımsız Hatip Dicle'nin yasal durumu ile yeni yasama döneminin taslak takvimini dün Başbakanlık'ta hukukçu kurmaylarıyla değerlendirdi. Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek ve Ak Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ile toplantı yaptı. Hukukçu kurmayları, güncel tartışmaların anayasal ve yasal durumu konusunda teknik ayrıntıları Başbakan'la değerlendirdi. Tutuklu milletvekilleri ile Hatip Dicle'nin durumuna ilişkin ivedi bir Anayasa değişikliğinin bu aşamada gündemde olmadığı öğrenildi.

Gül çarşamba günü

görev verebilir

Başbakan, Meclis Genel Kurulu'nda salı günü yapılacak yemin töreninin ardından TBMM Başkanlık Divanı'nın oluşumu ve yeni hükümetin kuruluş süreciyle ilgili taslak takvimi de hukukçularıyla görüştü. Yemin töreninin ardından parti grupları resmen oluşacak. Ak Parti grubunun yaptığı taslak çalışmada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün çarşamba günü Erdoğan'ı yeni hükümeti kurmakla görevlendirebileceği öngörüldü.

Yeni hükümet

yeni başkan

Erdoğan'ın 61'inci Hükümet'in Bakanlar Kurulu'nu sonraki birkaç gün içinde Çankaya Köşkü'ne sunması bekleniyor. Hemen ardından 1 Temmuz Cuma günü veya haftasonu Ak Parti grubu toplanacak. TBMM Başkanlığı için adaylık da bu süreçte başlamış olacak. Ak Parti'den çıkacak Meclis Başkanı adayı için gelecek haftasonu başvuru yapılması ve seçimin 4 Temmuz Pazartesi veya 5 Temmuz Salı günü tamamlanması öngörülüyor. Her partiden temsilcilerin seçileceği TBMM Başkanlık Divanı da başkanlık oylamasının hemen ardından oluşturulacak. Sonraki birkaç gün içinde yeni hükümetin programı Meclis Genel Kurulu'na sunulacak. Program sunulduktan üç gün sonra güven oylaması yapılacak.

Taslak programa göre Meclis'in tatilden önce son işi Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nda (RTÜK) Ak Parti kontenjanından boşalan 3 üyeliğin seçimi olacak. Olağanüstü bir gelişme olmazsa Temmuz'un ikinci haftasında yeni RTÜK üyelerinin de belirlenmesi ve Meclis'in 1 Ekim'e kadar tatil edilmesi planlanıyor. Anayasa değişikliğiyle ilgili arayışının tatilde sürdürülmesi ve Ekim'deki yeni yasama yılında uzlaşma komisyonunun kurulması hedefleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber