PKK'nın dağ kadrosuna giderken yakalanan üniversiteli adliyeye çıkarıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2011 16:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde okurken kaldığı yurttan gizlice ayrılarak terör örgütü PKK'ya katılan ve ailesinin isteği ile örgütün elinden Muş'ta polis tarafından kurtarılan F.A., adliyeye sevk edildi. Kaçırıldığı ileri sürülen F.A.'nın kendi isteğiyle ailesinden habersiz PKK terör örgütüne katıldığı ve örgütün dağ kadrosuna gitmek üzereyken yakalandığı belirlendi.Yaklaşık bir ay önce meydana gelen olayda, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde okuyan F.A. (22) bir süre kaldığı yurda uğramayınca arkadaşları tarafından ailesine bildirildi. Kızının bir süredir yurda gelmediği haberi üzerine ikamet ettiği Manisa'dan Eskişehir'e gelen baba S.A., kızının bir kaç kişiyle otomobile binerek gittiğini ve bir daha yurda geri dönmediğini arkadaşlarından öğrendi.

Kızının yurttaki kaydını da sildirdiğini belirleyen baba, bunun üzerine durumu polise bildirdi. Polise iki sayfalık dilekçe yazan Baba S.A., kızının terör örgütü PKK'nın elinde olduğunu ve dağ kadrosuna gönderileceği yönünde haber aldığını kaydetti. Polise başvurarak kızının terör örgütünün elinden kurtarılmasını isteyen acılı baba, dilekçesinde şunları dile getirdi: "Ne olur kızımı PKK'nın elinden alın. Ben kızımı okuması için gönderdim. Kızımın okuyup, vatanına milletine faydalı bir insan olmasını istiyorum."

Babanın ihbarı üzerine harekete geçen Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri üniversiteli F.A.'yı bulmak için geniş çaplı çalışma başlattı. Genç kızın ailesinin yanından okumak için ayrıldıktan sonra terör örgütü PKK'ya katıldığını belirleyen polis, planlı çalışma neticesinde ilk önce üniversiteli F.A.'nın dağ kadrosuna katılması için kuryelik yapan Anadolu Üniversitesi öğrencisi A.O.'nun peşine düştü. TEM polisi kurye A.O.'nun üniversiteli F.A. ile birlikte Eskişehir'den ayrılarak Diyarbakır'a gittiğini, F.A.'yı burada PKK terör örgütü yandaşlarına teslim ettikten sonra Konya'ya gelerek bir arkadaşının evinde saklandığını tespit etti. Bunun üzerine Konya polisi ile irtibata geçen Eskişehir TEM polisi, kurye A.O.'yu kentte arkadaşının evinde gözaltına aldı. A.O.'nun (20) terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması Demokratik Yurtsever Gençlik Meclisi (DYGM) ve Kürdistan Topluluklar Birliği/Türkiye Meclisi (KCK/TM) içinde faaliyet gösterdiği tespit edildi.

Bunun üzerine çalışmalarını daha da geliştiren TEM ekipleri, kurye aracılığıyla terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna götürmek üzere Eskişehir'den giden F.A.'nın izini sürerek kısa sürede buldu. Titiz bir çalışma sergileyen Eskişehir TEM polisi, üniversiteli F.A.'nın Diyarbakır'dan ayrılarak terör örgütünün kırsal çalışmalarına katılmak üzere Muş'a gittiğini belirleyerek harekete geçti. Önceki gün düzenlenen operasyonla üniversiteli F.A.'yı yakalayarak gözaltına alan TEM polisi, zanlıyı Eskişehir'e getirdi.

F.A.'nın kaçırılmadığı ve kendi isteğiyle PKK'nın dağ kadrosuna katılmak için Eskişehir'den okulunu bırakıp gittiği belirlendi. Emniyetteki ifadesi tamamlanan üniversiteli F.A., sağlık kontrolünün ardından bugün adliye ye sevk edildi. F.A.'nın adliye deki sorgusu sürüyor.


Eskişehir'de Anadolu Üniversitesinde okurken kaldığı yurttan gizlice ayrılarak PKK'nın saflarına katılan ve ailesinin isteği ile örgütün elinden kurtarılması istenen üniversiteli F.A., Muş'ta düzenlenen operasyonla yakalandı. Kaçırıldığı ileri sürülen F.A.'nın kendi isteğiyle ailesinden habersiz PKK terör örgütü saflarına katıldığı belirlendi.

Yaklaşık bir ay önce meydana gelen olayda, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde okuyan F.A. (22) bir süre kaldığı yurda uğramayınca arkadaşları tarafından ailesine bildirildi. Kızının bir süredir yurda gelmediği haberi üzerine ikamet ettiği Manisa'dan Eskişehir'e gelen baba S.A., kızının bir kaç kişiyle otomobile binerek gittiğini ve bir daha yurda geri dönmediğini arkadaşlarından öğrendi.

Kızının yurttaki kaydını da sildirdiğini belirleyen baba, bunun üzerine durumu polise bildirdi. Baba S.A., kızının terör örgütü PKK'nın elinde olduğunu ve dağ kadrosuna gönderileceği yönünde haber aldığını kaydetti. Polise başvurarak kızının terör örgütünün elinden kurtarılmasını isteyen acılı baba, şunları dile getirdi: "Ne olur kızımı PKK'nın elinden alın. Ben kızımı okuması için gönderdim. Kızımın okuyup, vatanına milletine faydalı bir insan olmasını istiyorum."

Babanın ihbarı üzerine harekete geçen Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri üniversiteli F.A.'yı bulmak için geniş çaplı çalışma başlattı. Genç kızın ailesinin yanından okumak için ayrıldıktan sonra terör örgütü PKK tarafından kandırılarak örgüt adına kullanıldığını belirleyen TEM polisi, planlı çalışma neticesinde üniversiteli F.A'nın dağ kadrosuna katılması için kuryelik yapan Anadolu Üniversitesi öğrencisi A.O.'yu yakaladı. A.O'nun (20) terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması Demokratik Yurtsever Gençlik Meclisi (DYGM) ve Kürdistan Topluluklar Birliği/Türkiye Meclisi (KCK/TM) içinde faaliyet gösterdiği tespit edildi.

Bunun üzerine çalışmalarını daha da geliştiren TEM ekipleri, kurye aracılığıyla terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna götürmek üzere Eskişehir'den giden F.A.'nın izini sürerek kısa sürede buldu.

Eskişehir TEM polisi, F.A'yı Muş'ta düzenlenen operasyonla bir evde buldu ve gözaltına aldı. F.A.'nın kaçırılmadığı ve kendi isteğiyle PKK'nın dağ kadrosuna katılmak için Eskişehir'den okulunu bırakıp gittiği belirlendi.

Eskişehir'e getirilen F.A, emniyetteki ifadesinin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber