'Şiddet' hükümet programına giriyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 26 Haziran 2011 23:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır AKP'den seçilen ilk kadın milletvekili Mine Lök Beyaz'ın önceliği şiddet gören hemcinslerinin hakkını korumak. Beyaz, 'Gündemimizdeki ilk madde şiddetten koruma yasası olacak. Ölümler yüreğimizi dağlıyor' dedi

Kadın cinayetlerinin artması AKP'li kadın vekilleri tekrar harekete geçirdi. Seçim tatiline takılan 'Kadın ve Aile Bireylerinin Şiddetten Korunmasına Dair Yasa' teklifi, yeni dönemde TBMM'nin öncelikli gündemi olacak. AKP'li vekil Mine Lök Beyaz 'Kürt sorunu da kadın sorunu da siyaset üstü bir mesele. Aile içi şiddet bölgenin de en önemli sorunları arasında' dedi.

EVLİLİĞE OKUL ÇÖZÜMÜ

Diyarbakır'dan seçilen ilk AKP'li kadın milletvekili olan Beyaz, 'Önceliğimiz bu yasa olacak. Kocaları tarafından öldürülerek, her gün medya gündemine düşen kadınlarımız yüreğimizi dağlıyor' diye konuştu. Beyaz, öncelikle aile içi şiddete maruz kalan kadın sayısının belirlenmesi gerektiğini dile getirdi. Beyaz, 'Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması, kızların eğitilmesi için çalışıyoruz. Çocuk yaşta evlendirilen çocuk gelinler var. Kadınlarda zihniyet dönüşümü olmalı ki erkekler de değişsin' diye konuştu. Yasa teklifine göre şiddet uygulayan kocaya ev hapsi öngörülüyor.

Ebru TOKTAR ÇEKİÇ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber