1 saatte imtihan, 10 dakikada sonuç

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2011 07:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ziraat Bankası'nın bin 545 personel alımı için düzenlediği ve 87 bin kişinin başvurduğu sınav bankanın şubelerinde yapıldı. Yaklaşık 1 saat süren online sınava tabi tutulan adaylar 10 dakikada da sınav sonucunu öğrendi.

Adaylar görevlilerin çalıştığı bölmelerde online sınava tabi tutuldu.

Üniversiteli olma hayali kuran 635 bin aday öğrenci dün Linas Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) 3. ayağına katılırken, 87 bin 558 kişi de Ziraat Bankası'nda işe girebilmek hayaliyle ter döktü. 1545 personel alımı için imtihan düzenleyen Ziraat Bankası adeta seferber oldu. 81 ilde 400 şubede özel oda hazırlanırken, 1709 kişi bu iş için görevlendirildi. 3 Temmuza kadar sürecek imtihanların ilki ise dün yapıldı. 1 saat süren imtihanda sonuçlar 10 dakikada açıklanarak 70 ve üzeri puan alanlar mülakata çağrıldı. Bankanın servis görevlisi, tarımsal servis görevlisi, iç kontrolör yardımcısı, mali tahlil uzman yardımcısı, ziraat sigorta bölümlerinde toplam 1545 personel alacağı bu sınava Tunceli ve Bayburt'un nüfusundan daha fazla başvuru geldi.?Başvuruların çoğunluğu (63 bin 805) servis görevlisi olmak için yapılan başvurular oluşturdu.

UZMAN EKİP HAZIRLADI

Adayların sayısının yüksekliği sebebiyle sınav online olarak yapıldı. Yetkililerden alınan bilgiye göre sorular, konunun uzmanı üniversite öğretim üyeleri tarafından hazırlandı. Ardından bilgisayar sistemine yükleniyor. Her oturumda farklı sorular yöneltiliyor, adaylara her soru farklı sırada geliyor. Sınavda başarılı olmak için adayların 100 puan üzerinden 70 ve daha yüksek puan almaları gerekiyor. İlan edilen kontenjanın 4 katı sayıda başarılı aday bulunmaması halinde ham sınav puanları mutlak başarı yüzdesi yöntemine göre hesaplanarak 70 ve daha fazla puanı olan adaylar başarılı sayılacak. Bu kişiler ?www.ziraatbank.com.tr? adresinde ilan edilecek ve görev yeri tercihi yapmaları istenecek. Ziraat Bankası'nın son sınavla alacağı 1545 kişinin de katılmasıyla personel sayısı 25 bine ulaşacak.

Paylaş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber