Karadeniz'in en yüksek radyasyonu Gümüşhane'de

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2011 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, Türkiye Atom Enerjisi (TAEK) verilerine göre Gümüşhane'nin radyasyon değerleri açısından Karadeniz'de birinci sırada yer aldığını, Türkiye'de ise ilk 7 şehir arasında bulunduğunu açıkladı.

Pir, yaptığı yazılı açıklamada, TAEK'in Türkiye'de 100 merkezde yaptığı saatlik ölçümlere göre son 3 yıllık verilerin bir araya getirildiğini, buna göre Gümüşhane'nin Karadeniz illeri arasında 150 dozluk oranla birinci sırada bulunduğunu belirtti.

Pir, ?Gümüşhane'deki bu radyasyon miktarının ne anlama geldiği, yüksek radyasyonun nedenlerinin ne olduğu ve radyasyon oranının düşürülmesiyle ilgili olarak hangi çalışmaların yapılması gerektiği konularının ilgili kurumlarla ve kamuoyu ile paylaşılmasına ve Gümüşhane Belediyesi'ne bildirilmesine oybirliği ile karar verilmiştir? ifadelerini kullandı.

Alınan kararın Gümüşhane Valiliği, Gümüşhane milletvekilleri ile İl Genel Meclisi'ne gönderileceğini kaydeden Pir, Karadeniz'e ait radyasyon değerlerini ise, ?Gümüşhane 150, Artvin ve Rize 100, Bayburt, Ordu ve Zonguldak 90, Amasya ve Trabzon 80, Bolu 70, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Samsun 60? şeklinde sıraladı.

v

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber