Milli Güvenlik Kurulu'nun toplantısı sona erdi/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2011 19:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında toplandı.

Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen MGK toplantısı saat 13.45'te başladı. Toplantıya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Cemil Çiçek, Bülent Arınç ve Ali Babacan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ile Adalet, İçişleri ve Dışişleri Bakanları, kuvvet komutanları ve MGK üyesi bürokratlar katılıyor. Toplantının ana gündem maddesi başta Suriye'deki gerilim olmak üzere bölgede yaşanan gelişmeler olacak. Kurul'un iç siyasi gelişmelerin etkileri üzerinde de durması bekleniyor.

MGK TOPLANTISI SONA ERDİ

Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) toplantısı sona erdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında Çankaya Köşkü'nde yapılan Haziran ayı olağan toplantısı yaklaşık 5,5 saat sürdü.

İŞTE MGK SONRASI YAPILAN AÇIKLAMALAR

SURİYE LİBYA

MGK toplantısının ardından yayımlanan bildiride, Suriye ve Libya başta olmak üzere Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde meydana gelen son gelişmelerin değerlendirildiği belirtilerek, ?Bu çerçevede, bölge halklarının meşru talep ve beklentileri doğrultusunda kapsamlı siyasi, sosyal ve ekonomik reformların bir an önce yürürlüğe konulmasına ve anayasal demokrasinin tesisi ile sonuçlanacak gerçek ve bir siyasi değişim sürecinin başlatılmasına atfedilen önem vurgulanmıştır? ifadelerine yer verildi.

TUTUKLU VEKİLLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ?Halkımız, bizi parlamento çalışmalarına katılmak üzere buraya gönderdi. Biz de her şeyin parlamento içinde hallolacağı inancıyla yeminlerimizi yapacağız. Parlamentoda milletimizin verdiği görevi yerine getireceğiz. Millet bizden boykot istemiyor, 'git orada benim haklarımı savun' diyor? dedi.

TERÖR

?Vatandaşlarımızın güvenliğini, yaşama hakkını, birlikteliğini ve kardeşlik duygularını hedef alan teröre karşı güvenlik kuvvetlerince yürütülen etkin mücadeleye hiç bir ayrım gözetilmeksizin, bölgelerarası gelişmişlik farklılıklarının giderilmesine yönelik olarak yürütülen ekonomik, kültürel, sosyal nitelikteki kapsamlı çabalar daha da artırılmak suretiyle kararlıkla devam edileceğinin altı çizilmiştir? ifadelerine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber