Kaymakam yaşlı vatandaş için tırpanla ot biçti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2011 18:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Divriği Kaymakamı Salih Ayhan, yaşlı bir vatandaşın bahçede çalışırken zorlandığını görünce, tırpanı eline alarak ot biçti.

Kaymakam Ayhan, köylerin alt yapısının desteklenmesini içeren KÖY-DES çalışmalarını yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak üzere ilçeye bağlı Çiğdemli, Handere, Atmalıoğlu, Ortaköy ve Yeşilyol köylerini ziyaret etti.

Salih Ayhan, yol ve menfez çalışmalarını inceleyerek, bir araya geldiği muhtarlardan köylerin sorunları hakkında bilgi aldı.

Ortaköy köyünde yaşlı bir vatandaşın bahçesinde çalıştığı sırada zorlandığını gören Ayhan, köylünün yorgun olduğunu ifade etmesi üzerine, tırpanı eline alarak bir süre ot biçti.

Çiğdemli köyünde, Divriği Ulu Camii'den de önce yapıldığı belirtilen 850 yıllık cami ve tarihi köy evlerini de ziyaret eden Kaymakam Salih Ayhan, köyle ilgili bir çalışma yürütüldüğünü, önümüzdeki haftalarda bu konuda bir açıklama yapacaklarını belirtti.

Kaymakam Ayhan incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, sık sık köyleri ziyaret ettiklerini, vatandaşların sorunlarını dinlediklerini ifade ederek, ''Ne yazık ki köylerimizin sorunları haddinden fazla, özellikle Divriği'ye en uzak olan bu köylerimizin ortak sorunu yol. Bu sorunu çözmek için gayret sarf ediyoruz. Köylerimizde hem sorunları dinliyor hem de muhtaç ve yaşlı insanlarımızı ziyaret ederek, onların yalnız olmadıklarını göstermeye ve moral vermeye çalışıyoruz'' dedi.

Köylüler de Kaymakam Salih Ayhan'ın kendilerine gösterdikleri ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Bu arada KÖY-DES Projesi kapsamında Divriği için bu yıl 1 milyon 90 bin lira ödenek ayrıldığı bildirildi. Bu ödenekle Mursal Göl mezraası, Çiğdemli, Özbağ ve Derimli Körküsü mezraasında 14 kilometrelik onarım, Susuzlar, Dumluca mevkisi, Oğulbey-İkizbaşak, Çiğdemli ve Akpelit köyünde 17 kilometre stabilize yol, Çayören, Çakmakdüzü ve Ekinbaşı köylerinde 10,5 kilometre birinci kat asfalt yol, çeşitli köylerde toplam 11 kilometrelik su ve kanalizasyon hizmetleri, Diktaş köyünde yerüstü sulama hizmeti ve Şehit Hamza İlköğretim Okulu ile Atatürk Yatılı Bölge İlköğretim Okulu onarımlarının gerçekleştirileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber