THY Genel Müdürlüğü'ne Kotil getiriliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2005 02:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Abdurrahman Gündoğdu'nun ayrılmasından sonra Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürlüğü'ne THY'nin Teknikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Temel Kotil getiriliyor.

Yeni genel müdür arayışını sürdüren hükümet yetkilileri, Kotil'i bugünkü genel kurulda yeni genel müdür olarak açıklayacak. İki hafta önce Gündoğdu'nun görevi bırakmasından sonra Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, üzerinde mutabık kaldıkları Temel Kotil'in ismini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sundular. Kotil, Başbakan Erdoğan tarafından THY Teknikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı'na getirilmişti.

1979-83 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Uçak Mühendisliği'nde eğitim gören Kotil, 1992'de İTÜ Uçak Mühendisliği Fakültesi'nde öğretim görevlisi oldu. Daha sonra aynı fakültede dekan yardımcılığı görevine getirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi APK Daire Başkanı olarak görev de yapan Kotil, 1997'de tekrar öğretim görevlisi olarak İTÜ'ye döndü. 2000 yılına kadar burada çalışan Temel Kotil, 2001'den 2002 yılı sonuna kadar ABD'de üçüncü büyük okul olarak gösterilen Illinois Üniversitesi'nde misafir profesör olarak bulundu. 2002-2003 yılları arasında New York'ta ATİ mühendislik şirketinde araştırmacı olarak çalışan Kotil, 2003 Mart ayında Türkiye'ye THY Teknikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevi için atandı. Kotil, evli ve üç çocuk babası.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber