Belediyeden emniyet müdürlüğünün binasına yıkım kararı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Temmuz 2011 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA İl Emniyet Müdürlüğü'nün yeni yaptırılan binası, uçuş güvenliğini tehlikeye soktuğu gerekçesiyle Seyhan İlçe Belediyesi tarafından mühürlendi. Adana Valilik binası yanına yapılan, 37 bin 542 metrekarelik alanda 2 bloktan oluşan hizmet binasına, Seyhan Belediye Meclisi yıkım kararı verirse, 14 katlı binanın 6 katının yıkılması gerekiyor.

Devlet Hava Meydanları Adana İşletme Müdürlüğü'nün, Ulaştırma Bakanlığı'na gönderdiği yazıda binanın uçakların kalkış ve iniş güzergahında olduğu, bu nedenle uçuş güvenliğinin tehlikeye sokulduğu gerekcesiyle yapımı devam eden 14 katlı İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının havalimanına yaklaşma - tırmanma yüzeyi kriterlerini ihlal ettiği, bu bakımdan da uçakların tehlikeye sokulduğu belirtildi. Bakanlık da bu görüşü yerinde bularak Belediyeye uyarı yazısı gönderdi. Belediye yetkililerinin yaptığı incelemede binanın deniz seviyesine göre yüksekliğinin 80 metre olduğunu ancak binaya ait parselin havaalanının pist başına yaklaşık bin 793 metre mesafede bulunduğu, söz konusu parsel üzerindeki yapılaşmanın çatı, baca, anten dahil, deniz seviyesinden yüksekliğinin azami 54 metre olabileceği belirterek 14 katlı binanın 6 katının yıkılmasını isteyerek inşaatı mühürledi.

GEREKİRSE YIKARIZ

Adana İl Özel İdaresi tarafından inşaatın 25 milyon 347 bin liraya kendisine ihale edildiğini söyleyen Müteahhit Halil Avcı ise, binanın fiziki şartlara uygun olduğunu savunarak, "Uçakların iniş-kalkış güzergahında buna benzer 63 bina var. Biz yapmış olduğumuz binanın 6 katını gerekirse yıkarız ama yıkılmak istenen alanın yapım ve yıkım maliyeti ile pist 500 metre uzatılabilir. Bu bina milli servettir, kentin prestij binasıdır. Son yıllarda kente yapılan en büyük devlet yatırımıdır' dedi. Valilik ve İl Özel İdaresinin konuyla ilgili çalışmalarınında olduğunu belirten Avcı, ' Yetkililer konuyla ilgili çalışmaları yapıyor, umarın en kısa zamanda bir çözüme kavuşak. İnşaat alanı geçici olarak mühürlendi, orada herhangi bir çalışma yok sadece yan hizmet binalarında işçi arkadaşlarımızın çalışması var" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber