Üniversitede 'davul-zurna' protestosu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2011 13:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu'nun, emekliye ayrılan Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Başkanı Prof. Dr. Rıza Kanber için fakülte önünde davul-zurna çaldırdığı yönelik iddialar, ziraat mühendislerince protesto edildi. Mühendisler, rektörlüğe siyah çelenk bıraktı ve Rektör Akınoğlu'nu kınadı.

Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü önünde bir araya gelen ziraat mühendisleri, buradan da toplu olarak ÇÜ Rektörlük Hizmet Binası'na doğru yürüyüşe geçti. Akademisyenlerin de destek verdiği grup, üniversite içinde sessiz bir yürüyüş gerçekleştirirken, yanlarında getirmiş oldukları siyah çelengi de Rektörlük Hizmet Binası girişine bıraktı. Burada konuşan Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Genel Başkanı Turhan Tuncer, Prof. Dr. Rıza Kanber'in, 40 yıllık akademik hayatı boyunca onurlu çizgisinden asla taviz

vermediğini anlattı. Binlerce öğrenciyi yetiştiren Kanber'in, ortaya koymuş olduğu çalışmaları nedeniyle de 2008 yılında ZMO tarafından 'Bilim Ödülü'ne layık görüldüğünü hatırlatan Tuncer, buna rağmen Rektör Alper Akınoğlu'nun, Prof. Dr. Rıza Kanber'in emekli olması nedeniyle fakülte önünde davul-zurna çaldırdığı yönelik basında yer alan haberlerin, tarım çevrelerinde büyük bir üzüntüyle karşılandığını anlattı. Kanber'in, ulusal ve uluslararası alanda yayımlanmış birçok bildirisi ve kitabı bulunduğuna

dikkat çeken Turhan Tuncer, "Sayın Rıza Kanber'e yönelik bu nezaketten yoksun hareketi kınıyoruz. ÇÜ gibi saygın bir üniversitenin rektörlük koltuğunda oturan birine yakışmayan bu tavır, ne yüce bir kurum olan öğretmenlikle, ne de devlet adamlığıyla bağdaştırılabilir. Topluma örnek olması gereken bir rektörün, bu tür işlerle uğraşması tek kelimeyle utanç vericidir. Rektör Alper Akınoğlu'nun, Sayın Prof. Dr. Rıza Kanber'e yönelik hareketine karşılık, derhal soruşturma açılması ve yaptırım uygulanması gerekmektedir" dedi.

Prof. Dr. Rıza Kanber ise yaşananların asla hoş karşılanmayacağını, bu konuda gerekli hukuki süreci de başlatacaklarını belirterek, "Bizde bir söz vardır; 'Kem söz, sahibine aittir' diye. Kem davranış da sahibine aittir. Yaşanan bu olaylar nedeniyle üniversitem adına üzüldüm. Konuyla ilgili olarak idari ve yasal soruşturma için gerekli başvuruyu yapacağım" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber