3056 sayılı Başbakanlık teşkilat yasasında değişiklikler

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Temmuz 2011 07:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

4 Temmuz 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 644 sayılı KHK'nın 37. maddesiyle Başbakanlık teşkilat kanununda değişiklik yapılmıştır. Yapılan değişiklik ile Başbakanın özel temsilci atamasına imkan sağlanmıştır.

Yapılan değişiklikler şu şekildedir:

(12) 10/10/1984 tarihli ve 3056 sayılı Başbakanlık Teşkilatı Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?En yüksek Devlet memuru olan Müsteşar, Başbakanlık Teşkilatının Başbakandan sonra üst amiridir.?

(13) 3056 sayılı Kanunun 21 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Başbakana danışmanlık görevi yapmak üzere Başbakan Başmüşaviri ve Başbakan Müşaviri atanabilir. Bu kadrolara atananların varsa emeklilik veya yaşlılık aylıkları kesilmez. 36 ncı maddeye göre görevlendirilenler Başbakan onayıyla Başbakan Başmüşaviri ve Başbakan Müşaviri unvanını kullanabilir.?

(14) 3056 sayılı Kanunun 23 üncü maddesinin birinci fıkrasının sonuna aşağıdaki cümle eklenmiştir.

?Bu kadroya atananların varsa emeklilik veya yaşlılık aylıkları kesilmez.?

(15) 3056 sayılı Kanuna aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

?Özel temsilci

EK MADDE 10 ? Başbakan, özel bilgi ve uzmanlık gerektiren konularda, dış ülkelerde veya uluslararası kuruluşlar nezdinde özel bir görevi ifa etmek üzere özel temsilci görevlendirebilir. Bu şekilde görevlendirileceklere müşterek kararla Büyükelçi unvanı verilebilir. Büyükelçilik unvanı özel temsilcilik görevi müddetince devam eder.

Özel temsilcilerin giderleri Başbakanlık bütçesinden karşılanır. Bunlara ödenecek harcırah hakkında Başbakan Başmüşavirine ilişkin hükümler uygulanır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber