Üniversite ile mahalle arasına 2 km.'lik duvar/ Video

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Temmuz 2011 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Bornova'da, Ege Üniversitesi Kampüsü ile Mevlana Mahallesi sınırını güvenlik gerekçesiyle kapatan 2 kilometre uzunluğunda, 3 metre yüksekliğindeki, üzeri demir parmaklıklı beton duvardan hem öğrenciler hem de mahalleli şikayetçi oldu

Öğrenciler kampüse daha çabuk ulaşabilmek, mahalle halkı ise ekonomik ve sosyal yaşamın gelişmesi için duvarın yıkılmasını ya da bir kapı daha açılmasını istedi. Mahalledeki yurtlarda ve evlerde kalan öğrenciler kampusa ulaşmak için 1.5 kilometre daha yürümek zorunda kalıyor.

?Uzatmak istiyoruz'

Mevlana Mahallesi Muhtarı Mustafa Döğdü, ?Mahallemiz, artık eski mahalle değil. Okullar, Toplum ve Bilim Merkezi, öğrenci yurtları açıldı. Parklar, pazar yeri yapıldı. Duvara anlam veremiyorum? dedi. Muhtar Döğdü, ?Duvarı Berlin Duvarı'na benzetiyoruz. O yıkıldı, bizimki duruyor? diye konuştu. Bornova Belediye Başkanı Prof. Kamil Okyay Sındır da güvenlikle ilgili duvar olabileceğini ancak bu kadar yüksek ve uzun olanını görmediğini belirtti.

Ege Üniveristesi Genel Sekreteri Prof. Bülent Özkan ise, ?Güvenlik nedeniyle duvarı açamıyoruz. Finans olanakları yarattığımızda, duvarı uzatmak istiyoruz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber