Öğretmene diz üstü bilgisayar dağıtılmaya başlandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2005 12:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Microsoft firmasının, Diz Üstü Bilgisayar Kampanyası'na katılan görev başındaki öğretmenlere 1 Eylül'den sonra ödemiş oldukları miktarın 40 dolarının iade edileceğini açıkladı.

Bakan Çelik, Kültür Bakanlığı Resim ve Heykel Müzesi salonunda düzenlenen bilgisayar dağıtım törenine katıldı. Törende konuşan Çelik, dünyayla yarışmak için işin 'raconuna' göre hareket etmek gerektiğini söyledi. Bakan Çelik, köy okullarına bilgisayar gönderme uygulamasının, görev yapan öğretmenlerin çeşitli nedenlerle bilgisayar kullanmayı bilmemeleri nedeniyle 'demode' olduğunu ve bilgisayarların biblo gibi kullanıldığını vurguladı. Şu an için okullara 256 bin bilgisayar verildiğini kaydeden Çelik, bu rakamın ise yıl sonuna kadar 300 bini aşacağını bildirdi.

Bakan Çelik, göreve geldiklerinde 150 öğrenciye 1 bilgisayar düşerken, artık "60 öğrenciye 1 bilgisayar" oranını yakaladıklarını dile getirdi. Amerika'da 'Hause-Shcool' yani internet üzerinden okul ve ev sisteminin tartışıldığını ifade eden Çelik, "Bunların gerisinde kalamayız" dedi. Bakan Çelik, Her Öğretmene Bilgisayar Kampanyası'nın sone ereceği tarih olan 1 Eylül'den itibaren de Microsoft firması tarafından görev başındaki öğretmenlere yapmış oldukları ödemelerin 40 dolarının iade edileceğini açıkladı. Çelik, "Bu da Microsoft'un öğretmenlere bir hediyesi olacaktır" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber