Akşam Gazetesi: Çubukçu ve Eker liste dışı kalabilir

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 06 Temmuz 2011 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan, kabine listesini bugün Çankaya Köşkü'ne sunacak. Erdoğan, ardından 'ustalık kabinesi' ifadesini kullandığı yeni Bakanlar Kurulu'nu açıklayacak.

Bakanlık beklentisi yüksek olan isimler, yeni kabineyi iple çekmeye başladı. Erdoğan'ın geçen hafta milletvekillerine hitap ederken kabinesinde tecrübeye önem vereceği mesajını vermesi mevcut bakanların büyük oranda yeni hükümette de yer alacağı şeklinde yorumlandı.

Eski grup başkanvekilleri Suat Kılıç ve Bekir Bozdağ'ın yeni grup yönetiminde yer almaması, bakanlıklarının kesinleştiği şeklinde yorumlandı. Yeni kabinedeki yeni isimler arasında Galip Ensarioğlu ve Nihat Zeybekci'nin adları geçerken Nimet Çubukçu ve Mehdi Eker'in kabine dışı kalabileceği yorumları arttı.

HÜKÜMET TAKVİMİ

Hükümet programının yarın TBMM'ye sunulması bekleniyor. Program üzerindeki görüşmelerin 11 Temmuz'da yapılması, 13 Temmuz'da da güvenoylamasının yapılması hedefleniyor. 14 Temmuz'da RTÜK'ün yeni üye seçimlerinin yapılmasının ardından TBMM'nin 1 Ekim tarihine kadar tatile girmesi planlanıyor. Ebru TOKTAR ÇEKİÇ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber