Hükümetin Kızılay'a müdahalesi olmamış...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2005 14:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali, Kızılay'ın siyasi otoriteyle kavga etmemesi gerektiğini belirterek, "Hükümetin bize müdahalesi olmadı" dedi.

Kızılay'ın 15-17 Nisan tarihlerinde yapılan Olağan Genel Kurulu'nda Genel Başkanlığa seçilen Küçükali, Yönetim Kurulu ve Merkez Kurulu üyeleriyle birlikte Dedeman Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında, hedef ve projelerini anlattı. Küçükali, gazetecilerin bir sorusu üzerine İstanbul Milletvekili Göksel Küçükali'nin akrabası olduğunu söyledi.

Küçükali, eski Genel Başkan Talat Yılmaz'ın çekilmesinde, hükümetin etkisinin olup olmadığının sorulması üzerine, Kızılay'ın 137 yıllık bürokrasisini iyi tanımak gerektiğini, bu süreç içinde siyasete çok az yer verildiğini ifade etti. Gönüllülük esasına dayanan Kızılay'ın, kimseyle kavga etmemesi gerektiğini belirten Küçükali, "Ulvi değerleri kucaklayan bir kuruluşun, hiç kimseyle kavga etmemesi, hele siyasi otoriteyle hiç kavga etmemesi lazım. Çünkü hizmet verebilmek için fikirlerin müştereken yürütülmesi gereklidir. Bu bakımdan, hükümetin bu hususta tasarrufu olmadı, bize de müdahalesi olmadı" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın genel kurula katılımının, "kendisine destek verme anlamı taşıyıp taşımadığı"na ilişkin bir soru üzerine de Küçükali, Kızılay'ın kendilerinden büyük olduğunu, Erdoğan'ın şahsına değil, Kızılay'a destek verdiğini kaydetti.

Küçükali, bir gazetecinin, "Kızılay uzunca bir süredir yargısal süreçle gündemdeydi. Yasal olarak görevinizin başında mısınız?" sorusunu, "Gönül isterdi ki, mahkeme kapılarında Kızılay'ı tartışmayalım. Onlara kırgın değilim. Kongre tereddütsüz yasaldır" diye yanıtladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber