Yeni Bakanlar Kurulu genel kurulun bilgisine sunuldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2011 17:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni Bakanlar Kurulu üyelerinin isimlerini içeren Cumhurbaşkanlığı tezkeresi TBMM Genel Kurulunun bilgisine sunuldu.

TBMM Genel Kurulu TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında toplandı.

Çiçek, Anayasa'ya göre milletvekillerinin göreve başlaması için yemin etmeleri gerektiğini anımsatarak, yemin etmek isteyen olup olmadığını sordu.

Çiçek, yemin etmeyenlerin isimlerin tek tek okunması yönündeki talebi ise "Hayır okumuyoruz. Andiçip içmeyen herkes kendisini biliyor. Yemin etmek isteyen varsa kürsüye davet ediyorum" dedi. Ancak milletvekillerinden bu yönde bir talep gelmedi.

Daha sonra Genel Kurulda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan 61. Cumhuriyet hükümetinin Bakanlar Kurulunun atandığına dair Cumhurbaşkanlığı tezkeresi okundu. Yeni Bakanlar Kurulu üyeleri AK Parti'li milletvekilleri tarafından alkışlandı.

Çiçek, "61. Cumhuriyet hükümetine, ülkemize, milletimize hizmet noktasında başarılar diliyoruz" dedi.

Ardından, Çiçek, hükümetin, programını Genel Kurula sunmak için düşündüğü tarih olup olmadığını sordu. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 8 Temmuz'un uygun olacağını ifade etti.

-DİVAN VE KOMİSYON ÜYELİKLERİ-

Daha sonra Danışma Kurulu önerisi oylandı ve kabul edildi.

Öneriye göre, 61. Hükümet'in programı 8 Temmuz Cuma günü TBMM Genel Kurulu'nda okunacak. Hükümet programı üzerindeki görüşmeler 11 Temmuz Pazartesi günü, güvenoylaması ise 13 Temmuz Çarşamba günü yapılacak.

Başkanlık Divanı 18 üyeden oluşacak. Başkanlık Divanında AK Parti Grubu 2 başkanvekili, 2 idare amiri, 6 katip üye, CHP Grubu bir başkanvekili, bir idare amiri, 2 katip üye, MHP Grubu bir başkanvekili, bir idare amiri, BDP Grubu ise bir idare amiri ile temsil edilecek.

TBMM Dilekçe Komisyonu AK Parti'den 8, CHP'den 3, MHP ve BDP'den birer üye olmak üzere toplam 13, Plan ve Bütçe Komisyonu AK Parti'den 25, CHP'den 9, MHP'den 4, BDP'den 2 üye olmak üzere toplam 40, KİT Komisyonu AK Parti'den 21, CHP'den 9, MHP'den 3, BDP'den 2 üye olmak üzere toplam 35, AB Uyum Komisyonu AK Parti'den 15, CHP'den 6, MHP'den 3, BDP'den bir üye olmak üzere toplam 25 üyeden oluşacak.

Diğer komisyonlar 26 üyeden oluşacak. Bu komisyonlarda ise AK Parti'nin 16, CHP'nin 6, MHP'nin 3, BDP'nin bir üyesi bulunacak.

Genel Kurulda yeni kabine üyeleri Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da yer aldı.

Öte yandan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, görüşme sırasında zaman zaman ön sıralara gelerek söz istedi ancak TBMM Başkanı Çiçek, Genç'e söz vermedi.

Çiçek, birleşimi yarın saat 15.00 toplanmak üzere kapattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber