Bürokrata tehdit: İşimizi bozma, seni yem yaparım!...

Haber Giriş : 18 Nisan 2005 18:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tutuklu iş adamı İbrahim Selçuk'un, Enerji Bakanlığı bürokratları ve iş adamlarını tehdit ederek iş takibi yaptığı ileri sürüldü. Selçuk, Bakanlık danışmanı Tolga Erpolat'ı da ''İşimizi bozma, seni yem yaparım'' diye tehdit etmiş.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Şemsettin Özcan tarafından hazırlanan 2. Beyaz Enerji Operasyonu iddianamesinde, halen tutuklu bulunan işadamı İbrahim Selçuk'un, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndaki görevlilelere yönelik tehditleri ayrıntılı olarak anlatıldı. Selçuk'un, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in danışmanı Tolga Erpolat'a, bir tartışma sırasında ''Sen kime güveniyorsun? Seni iki dakikada yem yaparım. Akıllı ol. Sen temiz çocuksun, bizim işimizi bozma'' dediği ileri sürüldü.

İddianameye göre, operasyonun kilit ismi ve halen Ankara F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan İbrahim Selçuk, 1995 yılından itibaren, dört yıl kadar Anavatan Partisi Ankara İl Başkan Yardımcısı görevini yürüttü. Selçuk, dört yıllık il başkan yardımcılığı döneminde elde ettiği siyasi gücü, AK Parti hükümeti döneminde de kullanmaya devam etti. İddianamede, Selçuk'un siyasi ve bürokratlarla olan arkadaşlığını kullanarak, bazı Enerji Bakanlığı bürokratları ile işadamlarını tehdit ettiği öne sürüldü. İddianamede, İbrahim Selçuk'un tehdit ettiği bürokratlar arasında, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in danışmanı Tolga Erpolat ve Müsteşar Sami Demirbilek gösterildi.

'Seni Bakanının yanında döverim'

İddianamedeki ifadelere göre; İbrahim Selçuk'un Bakan Güler'in danışmanı Tolga Erpolat'ın işlerini engellemesine tepki gösterdiği ve Erpolat'ı telefonla arayarak, ''O bakanlığı başına geçiririm senin. Seni bakanının yanında döverim'' dediği iddia edildi. Yine İbrahim Selçuk'un, bu tehdidin ardından Erpolat ile bir giyim mağazasında buluştuğu ve tehditlerini burada da sürdürdüğü ortaya çıktı. İbrahim Selçuk, giyim mağazasında ise Erpolat'a şunları söyledi: ''Ben Enerji Bakanlığı'nda kendime göre bir yapı oluşturdum. Bir saygı oluşturdum. Sen ispiyonculukla ve jurnalcilikle bunu yıkıyorsun. Cebine para koyan mı var? Sen temiz çocuksun, işine bak, bizim işimizi bozma. Sen kime güveniyorsun. Seni iki dakakada yem yaparım akıllı ol.''

İbrahim Selçuk'un bu tehditlerinin ardından Erpolat'a, ''Sarar mağazasına git. Benim adıma giyin'' dediği ileri sürüldü. Selçuk'un ayrıca Erpolat aracılığıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Sami Demirbilek'e ''Öyle karı gibi benim hakkında dedikodu yapmasın onu makamında döverim'' diyerek mesaj gönderdiği de iddia edildi.

Selçuk'tan Erten'e: Bacaklarını ayırırım

Savcılıkça hazırlanan iddianamede, İbrahim Selçuk'un ihalelerde birlikte hareket etmeyi kabul etmeyen iş adamlarını da tehdit ettiği iddia edilerek, örnek olarak Dinamik A.Ş.'nin sahibi Niyazi İsmet Erten gösterildi. Selçuk'un bir restoranda karşılaştıkları Erten'e, ''Beni mi takip ediyorsun? Bir daha karşılaşırsak bacaklarını ayırırım. Beni takip etme'' dediği ileri sürüldü.

Yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber