Uşak Eşme belediyesinin makam aracına haciz

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2011 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eşme Belediye Başkanı Ahmet Yıldırım'ın makam aracı, emekli olan personelin açtığı ikramiye davası nedeniyle haczedildi. Başkan Ahmet Yıldırım, ?Bize dava açan personelin hakkını verdik. Fakat hak ettiğinin fazlasını talep ettiği için davalık olduk? dedi.

Uşak'ın Eşme ilçesi Belediye Başkanı Ahmet Yıldırım'ın makam aracı emekli olan bir personelin açtığı dava sonucu haczedildi. Yaklaşık 25 yıl belediyede çalışan Ahmet Demirci emekli olduktan sonra 60 bin TL tazminat aldı. Tazminatı az bulan Ahmet Demirci, belediyeye dava açtı. Eşme Sulh Ceza Mahkemesi'ne 200 bin TL yıpranma tazminatı talebiyle dava açan Demirci, 175 bin TL kıdem tazminatı almayı hak etti. Eşme Belediyesi bunun üzerine dosyayı Yargıtay'a gönderdi. Ahmet Demirci ise Belediye Başkanı Ahmet Yıldırım'ın 64 EH 664 plakalı makam aracına haciz koydurdu. Haciz kararı üzerine Başkan'ın makam aracı Önceki gün yediemin deposuna çekildi.

Makam aracının haczedilmesinden rahatsızlık duymadığını belirten Belediye Başkanı Ahmet Yıldırım, belediyeye dava açan eski personeli Ahmet Demirci'yi eleştirdi. Yıldırım, ?Belediyeden haksız yere para isteyenlere karşı geldiğimiz için davalık olduk. Borç batağında değiliz. Fakat halkın parasını da kimseye boş yere vermeyiz. Dosyayı Yargıtay'a gönderdik sonuna kadar takip edeceğiz? dedi.

Bu arada tazminat davası açan Ahmet Demirci'nin evinin ruhsatsız olduğunu ve belediye ekiplerinin yasal işlem başlattığı Demirci'nin bu nedenle belediyeye dava açıp Başkan'ın aracını haczettirdiği iddia edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber