Bakan Faruk Çelik 6 bin lira tazminat kazandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2011 13:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kendisini Hristiyanlara hakaret etmekle suçlayan Midyat Süryani Kültür Derneği Başkanı Yuhanna Aktaş'tan 6 bin lira almaya hak kazandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, katıldığı bir televizyon programında, "Niye gavurun dini Hristiyanlığı öğreniyoruz da Aleviliği öğrenemeyeceğiz" şeklinde ifadeler kullanarak Türkiye'deki Hristiyanlara hakaret ettiğini iddia edip özür dilemesini isteyen Midyat Süryani Kültür Derneği Başkanı Yuhanna Aktaş hakkında açtığı 10 bin liralık manevi tazminat davasını kazandı.

Ankara 19. Asliye Hukuk Mahkemesi, Bakan Çelik'in katıldığı televizyon programında böyle bir ifade kullanmadığına, bu yüzden Yuhanna Aktaş'ın asılsız iddialarda bulunduğu gerekçesiyle 6 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Bakan Çelik'in avukatı Osman Orhan, "Yuhanna Aktaş'ın açıklamaları asılsız ve kamuoyu nezdinde müvekkilimi rencide edici beyanlardır. Müvekkilimin kişilik haklarına saldırı niteliği de taşıyan bu iddialarla alakalı olarak, katıldığı programın kayıtları bilirkişi tarafından incelenmiş, Bakan Faruk Çelik tarafından Hristiyanlık dini ve Hristiyanlık dini mensuplarını aşağılayıcı herhangi bir ifadeye rastlanmamıştır. Mahkeme, Aktaş'ı, müvekkilim Faruk Çelik'e 6 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum etmiştir" dedi.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber