Çocuk dursun diye 112'yi arayan var

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Temmuz 2011 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Isparta 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Ayşe Çiftçi, 112 Acil çağrı merkezini, 'Çocuk ağlıyordu, durması için 112'yi aradık', 'Çok sinirliyim, stresliyim, küfür edince rahatlıyorum' diye arayanların olduğunu söyledi.

Isparta 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Ayşe Çiftçi, Antalya ve Isparta'da 112 numarası altında tüm acil telefon hatlarının birleştirildiğini ve tüm acil çağrıların tek merkezden koordine edildiğini söyledi. 112'nin ücretsiz olarak aranabildiğini kaydeden Çiftçi, bazı bilinçsiz kimselerin 112 hatlarını arayarak çalışanları meşgul ettiğini söyledi. Çiftçi, hattın meşgul edilmesi durumunda, acil yardıma ihtiyacı olanların zor durumda kalacağını belirterek, ''Bazıları çocuğu meşgul olsun, bazısı da sinirini küfürle atmak için 112'yi arıyor. Adreslerine ve telefonlarına ulaşıldığında da, 'Çocuk ağlıyordu, durması için 112'yi aradık' ya da 'Çok sinirliyim, stresliyim, küfür edince rahatlıyorum' gibi açıklamalarla karşılaşıyoruz'' görüşünü iletti. Vatandaşları duyarlı davranmaya çağıran Çiftçi, 112 numarasını gereksiz yere meşgul eden kişilere yönelik cezaların yasayla düzenlendiğini anımsattı. Çiftçi, ''İki kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Haklarında yasal işlemler başlatıldı'' dedi.

Isparta'da pek çok vatandaşın tek acil numara uygulamasından habersiz olduğunu belirten Çiftçi, trafik kazası olduğunda halen 155 Polis İmdat numarasının arandığını, 155'teki memurun da ambulans için 112'yi aradığını ve bunun da vakit kaybedilmesine neden olduğunu iletti.

Olay yerine daha çabuk ulaşmak ve vakit kaybın önlemek için 112'nin aranması gerektiğini ifade eden Çiftçi, 'Geçtiğimiz günlerde uçuruma yuvarlanan bir araçta yaralı olarak kurtulan kişi, 155'i arayarak durumu bildiriyor. Ancak olay yeri hakkında tam açıklama yapamadığı için zaman kaybı oluyor. Oysa ki o kişi doğrudan 112'yi aramış olsaydı, koordinatlarını kısa sürede belirleyip, olay yerine daha kısa sürede intikal edebilirdik'' şeklinde konuştu.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber