HSYK'dan İstanbul'a 3 özel mahkeme

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 16 Temmuz 2011 08:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HSYK dün müstemir yetki kararnamesi çerçevesinde üç yeni özel mahkeme kurarken, bu yeni mahkemelere başkan ve üye ataması da yaptı.

HSYK müstemir yetki kararnamesiyle İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Ali Alçık'ı, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Resul Çakır'ı ve İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Gökmen Demircan'ı yetkilendirdi.

Kararnameyle İstanbul Ağır Ceza Merkezine bağlı olarak faaliyet gösteren Fatih ve Şişli Adliyeleri, Beyoğlu Ağır Ceza Merkezi ve bu yere bağlı olarak faaliyet gösteren Sarıyer Adliyesi ile birlikte Bakırköy Ağır Ceza Merkezine bağlı olarak faaliyet gösteren Eyüp Adliyesi İstanbul Adliyesi ile birleştirildi. Şişli, Fatih, Eyüp, Sarıyer ve Beyoğlu Adliyelerinin İstanbul Adliyesi ile birleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra kapatılmasın hükmedildi.

Şişli, Fatih, Eyüp, Sarıyer ve Beyoğlu Cumhuriyet savcılıklarında ve mahkemelerinde bulunan dosyalar herhangi karara gerek kalmaksızın bulunduğu safhadan devam edilmek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına ve HSYK Birinci Dairesince yetkilendirilecek İstanbul mahkemelerine gönderilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber