Eski RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın tutukluluğuna itiraz edildi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 17 Temmuz 2011 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ALMANYA'DAKİ Deniz feneri e.V soruşturması kapsamında tutuklanan eski RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın tutukluluğuna bir üst mahkemeye itiraz edildi. İtiraz dilekçesinde tutuklama kararının yok hükmünde olduğu belirtilirken ifade alma ve sorgu işlemlerinde isnat olunan suçun anlatılmadığı bildirildi.

13 saat fazla gözaltı süresi

Ankara 3. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sunulan itiraz dilekçesinde Akman'ın 13 saat fazladan gözaltında tutulduğu belirtilerek Akman'ın keyfi olarak hürriyetinin engellendiği hatırlatıldı.Kanuni dayanaktan yoksun olarak yapılan sevk işlemi sonucunda verilen tutuklama kararının da yok hükmünde olduğu bildirildi. İtiraz dilekçesinde CMK'nın 147/1 maddesi gereğince şüpheliye kendisine yüklenen suçun anlatılması gerektiği belirtilirken Akman'a ifade ve sorgu tutanaklarında hangi eylemlerinin suç olduğu ve neyle suçlandığının belirtilmediği ifade edildi ve ?basma-kalıp ifadelerle; örgüt kurduğu, yönettiği, dolandırıcılık yaptığı, sahtecilik yaptığı ifade edilmiştir? dendi.

Tek bir belge önümüze konamadı

Akman hakkında ?gerek ifadede gerek sorguda gösterilen tek bir kanuni belge, müvekkilin imzasını taşıyan bir evrak, müvekkili suç işlerken veya başka şekilde gösteren tek bir kayıt, belge, evrak, kayıt, müvekkil hakkında tek bir somut veya soyut delil, tek bir telefon kaydı veya iletişim tespiti kaydı gösterilememiştir? bilgisine de yer verildi. Akman'ın kaçma ihtimalinin olmadığı ve hiçbir delili karartma ihtimali olamayacağı belirtilen dilekçede Akman'ın çeşitli tarihlerde ülke dışına çıkış yaptığı ve kaçma düşüncesi olsaydı dönmeyeceği bildirildi. MUSTAFA TÜRK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber