20/04/2005'in önemli gelişmeleri (güncellendi)

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2005 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 14.30'da Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu ve beraberindeki Başkanlık Divanı ile Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) üyelerini, saat 17.00'de TRT Genel Müdürü Şenol Demiröz ve beraberinde TRT 27. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne katılan konuk ülke ve ev sahibi çocukların temsilcileriyle lider ve rehberlerinden oluşan heyeti kabul edecek.

TBMM Başkanı Arınç'ın programı
- Bülent Arınç, saat 11.00'de Milli Egemenlik Sempozyumu açılış törenine katılacak. Saat 15.30'da TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne katılan ülke temsilcilerini kabul edecek olan Arınç, saat 20.00'de Milli Egemenlik Meşalesi'ni yakma törenine katılacak.

TBMM gündemi
- Anayasa Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, Bayındırlık İmar Ulaştırma Komisyonu, İçişleri Komisyonu, Sporda Şiddeti Araştırma Komisyonu, Türk El Sanatları Araştırma Komisyonu toplanacak.
- TBMM Genel Kurulu toplanacak. Genel Kurul'da Mera Kanunu'nda değişiklik öngören yasa önerisinin görüşülmesine devam edilecek, Cumhurbaşkanı Sezer'in geri gönderdiği "Torba Kanun" ele alınacak.
- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, SHP Milletvekili Zübeyir Amber, CHP Grup Başkan Vekili Haluk Koç birer basın toplantısı düzenleyecek.

Başbakan Erdoğan, Afganistan'a gidecek
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ve Eski Afganistan Kralı Muhammed Zahir Şah ile görüşecek.

Yıllık değerlendirme toplantısı
- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Harp Akademileri Komutanlığı'nda yıllık değerlendirme konuşması yapacak.

Bakanların faaliyetleri
- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, NATO Dışişleri Bakanlarının Gayriresmi Toplantısı'na katılmak üzere Litvanya'ya gidecek.
- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, saat 09.00'da Çırağan Otel'de düzenlenen Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi'ne, saat 11.30'da Güneşli Menderes Caddesi'ndeki Arçelik mağazasının açılışına katılacak.
- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Diyarbakır ve ilçelerinde temaslarda bulunacak. Çelik Van'da, Doğu Anadolu Kalkınma Programı tanıtım toplantısına katılacak.
- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, saat 09.30'da 'AB Yolunda Esneklik ve İstihdam' konulu seminere katılacak.
- Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, saat 14.00'te İller Bankası 60. Genel Kurulu'na katılacak.
- Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, saat 10.00'da 'AB Sürecinde Süt Sığırcılığı ve Süt Sanayii' paneline katılacak.
- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası evsahipliğinde Doğan Yayın Holding işbirliğiyle düzenlenecek olan "Anadolu'daki Avrupa Toplantıları 2005" konulu toplantıya katılacak. Tüzmen, İzmir'de ESBAŞ'ın düzenlediği Dünya Serbest Bölgeler Konvensiyonu 2005 Uluslararası Konferansı'na katılacak.
- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, TPAO'nun Trakya'da başlatacağı arama faaliyetlerinde kullanılacak sondaj makineleri ve ekipmanlarının gönderilmesi dolayısıyla Ankara'da düzenlenen törene katılacak.
- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Çankırı Valiliği'ni ziyaret edecek ve kentte incelemelerde bulunacak.
- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Kaman'da fidan dikim töreni ve bazı temel atma törenlerine katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu, saat 10.00'da Başkanlık Divanı toplantısına katılacak. Mumcu, saat 12.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Recai Kutan, saat 14.00'te Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşecek.
- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Başkent Üniversitesi tarafından saat 10.00'da 'Egemenlik Bağımsızlık Cumhuriyet Ekseninde Ankara' konulu sempozyum düzenlenecek.
- Çankaya Üniversitesi tarafından saat 14.00'te 'Osmanlı Devleti'nin Parçalanışı' konulu konferans düzenlenecek.
- İngiltere Büyükelçiliği Kültür Müsteşarlığı, saat 12.30'da namus cinayetiyle ilgili basın toplantısı düzenleyecek.
- SES Merkez Yönetim Kurulu, saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- Türk Tarım Orman-Sen üyeleri, saat 12.30'da Çevre Kanunu'nda çevre tazminatının metinden çıkartılmasıyla ilgili basın açıklaması yapacak.
- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, saat 10.30'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda İstanbul Müftülüğü'nün düzenlediği Kutlu Doğum Haftası programına katılacak.
- Terörle Mücadele Şubesi'nde saat 10:00'da basın açıklaması yapılacak.
- TGC Yönetim Kurulu, TCK değişikliğiyle ilgili 2 kez biraraya gelen çalışma grubunun vardığı sonuçlarla ilgili, saat 11:00'de Cağaloğlu'ndaki binada bir basın toplantısı düzenliyor.
- İHD'liler, aralarında İstanbul Şube Başkanı Eren Keskin'in de bulunduğu 3 yöneticiye gelen TİT (Türk İntikam Tugayı) imzalı ölüm tehdidi içeren mektuplarla ilgili, saat 13:00'te İHD toplantı salonunda bir basın açıklaması yapacak.
- SES'liler, emeklilik ve iş güvencesi haklarıyla ilgili saat 12:30'da İstinye Devlet Hastanesi'nde bir basın açıklaması yapacak.
- Türkiye Gönüllü Teşekkülleri Vakfı, Nisan sonunda düzenlenecek olan "İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Konferansı" ile ilgili saat 09:30'da Eresin Otel'de bir basın toplantısı düzenleyecek.
- Bahçelievler Belediyesi tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, saat 19:00'da Yenibosna Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi konferans salonunda gerçekleşecek.
- İBB ve sivil toplum örgütleri işbirliğiyle düzenlenen Sahipsiz Hayvanları Aşılama Kampanyası kapsamında, Tuzla Rehabilitasyon Merkezi'nde aşılama yapılacak.
- Uluslararası Lions 118-T Yönetim Çerçevesi Federasyonu tarafından düzenlenen ve ünlü sanatçıların katılacağı Çocuk Şenliği, saat 13:00'ten itibaren Maslak Parkorman karşısındaki Darüşşafaka Çetin Berkmen Spor Tesisleri'nde gerçekleşecek.
- "10. Askeri Tarih Sempozyumu", Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı'nda başlayacak.
- Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Halaçoğlu, Eskişehir'deki Osmangazi Üniversitesi'nde "Ermeni Soykırımı İddiaları ve Tarihsel Gerçekler" konulu konferans verecek.
- Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Adana'da düzenlenecek "Dinin Dünya Barışına Katkısı" konulu sempozyuma katılacak.
- Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde 20-24 Nisan tarihlerinde düzenlenen 4. Ulusal Sterilizasyon Dezenfeksiyon Kongresi başlayacak.
- TÜYAP Tüm Fuarcılık A.Ş. tarafından Konya Tarım İl Müdürlüğü işbirliği, Konya Ticaret Odası ve Sanayi Odası desteğiyle düzenlenen Konya Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi (KONTARIM) Fuarı saat 12.00'de KTO-TÜYAP Uluslararası Fuar Merkezi'nde açılacak.
- Gaziemir Belediyesi'nin 23 Nisan etkinlikleri başlayacak.
- Kutlu Doğum Haftası, Vali Yusuf Ziya Göksu'nun da katılımıyla Buca Yedigöller'de başlatılacak.
- İZTO'da yeni Gıda Yasası ile ilgili toplantı yapılacak.
- Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği başlayacak.


EKONOMİ GÜNDEMİ
------------------------------

Letonya Cumhurbaşkanı İstanbul'da
- Türk-Letonya İş Konseyi'nin ortak toplantısı saat 11.00'de Conrad Otel'de Letonya Cumhurbaşkanı Vaira Vike-Freiberga'nın katılımıyla yapılıyor. Konuk Cumhurbaşkanı, Boğaziçi Üniversitesi'nde "Letonya ve Türkiye: Genişlemiş Bir Avrupa'da Ortak Bir Gelecek" başlıklı konuşma yapacak.

Bankalar Birliği'nden seminer
- Türkiye Bankalar Birliği'nin ekonomi ve finans basınına yönelik 2005 yılı eğitim seminerlerinin ilki 20 Nisan Çarşamba günü saat 09.30-12.30 saatleri arasında, Divan Oteli'nde gerçekleştirilecek. Seminerde "Türkiye Ekonomisi ve Bankacılık Sistemindeki Son Göstergeler", "Yeni Bankalar Kanunu ve AB Mevzuatı" ve "Risk Yönetimi ve Basel II'nin KOBİ'lere Etkileri" konuları ele alınacak.

Akbank'tan basın toplantısı
- Akbank'ın basın toplantısı saat 09.30'da Sabancı Center'da yapılıyor. Toplantıya Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul, Akbank Perakende Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Binbaşgil katılıyor.

Doğan Cansızlar'dan konferans
- İstanbul Üniversitesi Bankacılık Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Bankacılık ve Finansal Kurumlar Uygulama Seminerleri kapsamında Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Dr. Doğan Cansızlar, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Bankacılık Araştırma Merkezi'nde saat 15.00'te "Sermaye Piyasalarımızdaki Gelişmeler ve Yeni Dönem Hedefler konulu bir sunum yapacak.

İstanbul'da bilişim şirketleri toplantısı
- Öngörüsel analizler alanında sektörün önde gelen teknoloji ve hizmet sağlayıcısı SPSS Inc.'nın 37 yıllık tarihindeki en geniş katılımlı Dünya Partner Konferansı saat 08.30'da Hyatt Regency Otel'de başlıyor. 4 kıtadan 40 ülkeyi temsil eden 100'ün üzerinde üst düzey yönetici konferansta hazır bulunacak.

İDMA 2005 Uluslararası Değirmen Makineleri Fuarı
- İDMA 2005 Uluslararası Değirmen Makineleri, Yan Sanayi ve Hububat Teknolojileri Fuarı saat 10.30'da İstanbul Dünya Ticaret Merkezi Yeni Fuar Kompleksi'nde açılıyor.

Knorr'dan ürün tanıtımı
- Knorr'un yeni ürün tanıtım toplantısı saat 17.00'de Levent Korukent Bowling Salonu'nda yapılıyor.

İstanbul'da e-Yaşam paneli
- 12. İnternet Haftası etkinlikleri kapsamında İstanbul Üniversitesi Enformatik Bölümü ve Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şubesi'nin düzenlediği İstanbul'da e-Yaşam paneli saat 13.00'te İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'nde yapılıyor.

"Küçük Şeyler Doğayı Yeniler" projesinin tanıtımı
- Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürü Prof. Dr. Servet Özdemir, Çevre ve Orman Bakanlığı yetkilisi, Tetra Pak Türkiye Genel Müdürü Thomas Körmendi ile Tetra Pak Türkiye Çevre Müdürü Ferid Ekmekcioğlu'nun katılacağı İstanbul, Ankara ve Diyarbakır'daki ilköğretim okullarında gerçekleştirilecek "Küçük Şeyler Doğayı Yeniler" projesinin tanıtımı saat 10.00'da Swissotel'de yapılıyor.


DÜNYA GÜNDEMİ
------------------------

Alman Kardinal Ratzinger'in yeni Papa seçilmesi
- Alman Kardinal Joseph Ratzinger'in yeni Papa seçilmesinin yankıları devam ediyor. Ratzinger'in doğduğu yer olan Marktl An Inn'de kutlamalar sürüyor.

İran-AB nükleer görüşmeleri
- İran ile AB'li yetkililer arasında, İran'ın nükleer programı hakkındaki görüşmeler Cenevre'de devam ediyor.

İngiltere'de seçimler
- İngiltere'de 5 Mayıs'ta yapılacak genel seçimler öncesi partilerin kampanyaları devam ediyor.

Rice, Moskova'da
- ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Rusya'da yetkililerle biraraya gelecek. Rice, Moskova'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile biraraya gelecek ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından kabul edilecek. Rice'ın temasları sırasında, ABD Başkanı Bush ve Putin'in 9 Mayıs'taki zirvesinin hazırlıkları da ele alınacak.

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı
- NATO'ya Üye Ülkelerin Dışişleri Bakanları Toplantısı Litvanya'da yapılacak.


SPOR GÜNDEMİ
--------------------

- Türkiye Kupası'nda ilk yarı final maçında Galatasaray ile Trabzonspor, Ali Sami Yen Stadı'nda saat 20.00'de karşı karşıya gelecek.
- Avrupa 84. Erkekler ve 18. Bayanlar Halter Şampiyonası, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da sürüyor. Şampiyonanın 2. gününde erkeklerde 62 kiloda Halil Mutlu, bayanlarda ise 58 kiloda Seda İnce ve Aygül Daşdelen podyuma çıkacaklar.
- "20. Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası", İstanbul'da başlayacak.
- Hentbolda Bayanlar Türkiye Kupası çeyrek final maçlarından 3'ü Ankara, Trabzon ve Kastamonu'da yapılacak.
- Türkiye liglerinde yer alan takımlar, hafta sonu yapacakları maçlarla ilgili hazırlıklarını sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber