Bakan yardımcıları henüz belirlenmedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2011 21:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Arınç, ''bakan yardımcılarının belirlenip belirlenmediğine'' ilişkin soru üzerine, bu konunun Bakanlar Kurulunda konuşulacak bir konu olmaktan çıktığını söyledi. Geçen Bakanlar Kurulunda, bu konuda 21 bakanın, bakan yardımcılarını tespit etmeleri ve kararnameleri çıkarmak üzere Başbakanlığa göndermelerinin gerektiğini belirten Arınç, şu ana kadar bu tespit çalışmalarının devam edildiğinin aktarıldığını bildirdi.

Arınç, ''Bu artık hükümetin konusu olmaktan çıktı. İlgili bakanlıkların kendi yapacakları tercih ve atamaya yönelik olarak gündeme gelebilir. Şu anda 'Bakan Yardımcısı şu kişidir. Bununla ilgili kararnameyi Başbakanlığa gönderiyorum' diyen bir bakan arkadaşımız olmadı. Anlıyorum ki henüz tercih ve seçme noktasında çalışıyorlar'' dedi.

''Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın muhalefet partilerine bir çağrısı olmuştu, kapılarını çalabilecekleri yönünde. Buna ilişkin bir takvim belirlendi mi?'' sorusuna Arınç, şu yanıtı verdi:

''Hayır. Böyle bir takvim belirlenmedi. Sanıyorum Meclis'te yapılan görüşmeler sırasında, grupların talepleri üzerine, Sayın Başbakan Yardımcımız da şüphesiz, 'Terör önemli bir konudur ve yıllardan beri terörle mücadele ediyoruz. Geldiğimiz noktada bütün muhalefet partileriyle, ister parlamento içinde, ister dışında, o da düşünülebilir, bir ilişki kurmaya, onların da düşüncelerini almaya, terörle mücadelede ortak bir platform belirlemeye ihtiyacımız olabilir' demişti. Ama bugün için böyle bir takvim ve böyle bir güncelleme yapılmadı.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber