Türk Eğitim-Sen, daha iyi laptopları, MEB'den 200$ ucuza verecek

Haber Giriş : 20 Nisan 2005 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim'in 'laptop' kampanyasına, Türk Eğitim-Sen karşı kampanyayla cevap veriyor. Sendika MEB'den daha iyi bilgisayarları 200 dolar ucuza vermeyi vaadediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı her öğretmene dizüstü bilgisayar kampanyasını beğenmeyen Türk Eğitim-Sen alternatif bir kampanya başlattı. Türk Eğitim-Sen'in başlattığı kampanyanın temel özelliği bilgisayarların teknik özelliklerinin ve fiyatlarının MEB'in kampanyasındaki bilgisayarlardan daha uygun olması. Kesin fiyat henüz belirlenmezken, Türk-Eğitim-Sen, MEB'e göre 200 dolar daha düşük fiyatlarla dizüstü bilgisayar satmayı planlıyor.

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, kampanya ile 110 bin sendika üyesini daha uygun şartlarda bilgisayar sahibi yapmayı hedeflediklerini belirtti. Özcan, "Birçok firma ile görüşüyoruz. Firmalar çok uygun tekliflerle geliyor. Bizim bilgisayarların teknik özellikleri, MEB'in vereceği bilgisayarların teknik özelliklerinden çok daha iyi olacak. Fiyatlarımız da onların fiyatlarının çok altında olacak. İlk görüşme yaptığımız firmaların teklifleri MEB'in açıkladığı bilgisayar fiyatlarının altında. Biz bu fiyatları daha da indireceğiz" diye konuştu.

"Faiz olmayacak"

Özcan, öğretmenlerin faizle yükü altına girerek bilgisayar sahibi olmak istemediklerini belirterek, "Üyelerimiz normal alışveriş yapar gibi kredi kartıyla bilgisayarları alacak ve herhangi bir faize bulaşmayacak" diye konuştu. Bilgisayarların ödeme şeklinde de kolaylık sağlayacaklarını kaydeden Özcan, "MEB gibi 48 ay vadeli bir diretmemiz yok. İsteyen öğretmen hemen peşin olarak alabileceği gibi, isteyen 6 ayda, isteyen 12 ayda isteyen 18 ayda ödeyebilecek" dedi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber