Silvan'da mühimmat alevlerden patlamış

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Temmuz 2011 17:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'ne bağlı Bayrambaşı Beldesi Dolapdere Köyü kırsalında 14 Temmuz'da teröristlerce 13 askerin şehit edilmesi, 7 askerin de yaralanmasından sonra bölgede başlatılan operasyon devam ederken; Genelkurmay Başkanlığı heyetinin incelemesinden sonra temizlenen çatışma bölgesinde onlarca boş kovan ve mermi çekirdeklerinin bulunduğu görüldü.

Mühimmatın çoğunun yangında patladığı ve kovanların parçalanıp, mermi çekirdeklerinin askerlerin şehit edildiği yerde alevlerden dolayı karardıkları görüldü.

Güvenlik güçleri 13 askerin şehit olduğu ve 7 askerin yaralandığı 14 Temmuz'daki çatışmadan sonra Diyarbakır'ın Silvan, Hazro, Lice, Kulp ve Batman'ın Sason ilçelerinin kırsalanı kapsayan geniş alanda arazi arama ve tarama faliyetlerini sürdürüyor. Araziye bırakılan askerler ve jandarma özel harekat timleri, özellikle yerleşim yerlerinden uzak ve örgüt mensuplarının geçiş ve barınma noktalarını tutarken, 13 askeri şehit eden ve küçük gruplara ayrıldığı belirtilen PKK'lı teröristlerin izini sürüyor.

Güvenlik güçleri, teröristlerin 9 Temmuz'da Lice İlçesi Fis ovasından kaçırdığı 2'si asker 3 kişiyi bölgeden çıkartmaya çalıştıklarını, bu nedenle geçiş noktalarını tutarak hareket alanlarını daraltmaya çalışıyor.

MÜHİMATTIN ÇOĞU ALEVLERDEN PATLAMIŞ

Öte yandan, Genelkurmay başkanlığının başlattığı idari soruşturma kapsamında iki gün önce yapılan incelemeden sonra temizlenen çatışma bölgesinde halen onlarca boş kovan ve mermi çekirdeklerinin bulunduğu görüldü. 13 askerin şehit edildiği ve bir kısmı kayalık olan çatışma bölgesinde, yangının neden olduğu yüksek sıcaklık nedeniyle değişik çap ve markalarda mermilerin patladığı ve mermi çekirdeklerinin de yanarak karardıkları görüldü. Patlayarak parçalanan boş kovanlar ile içinden çıkan mermi çekirdeklerinin aynı yerlerde bulunması dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber